2023 Taban Puanları, Sıralamalar ve Yüzdelik Dilimleri

TAKİP ET

 

YKS üniversite taban puanları ile lise yüzdelik dilimleri hakkında tüm detaylar bu haberimizde.

Üniversiteye ve liseye hazırlanan her gencin aklında belirli üniversite ve bölümler bulunur. Genellikle öğrenciler bu bölümlere girmek istediğinde taban puanları göz önünde bulunduruyor ve aşağı yukarı ne kadar net gerektiğini belirliyor. Daha sonra sınava hazırlık sürecinde bu netlere ulaşmak için kendilerine bir yol haritası belirliyorlar.

Örneğin bir üniversitenin bölümüne girmek için sınavdan 80 – 85 net yapmak yeterli diyelim. Öğrencinin ilk hedefi deneme sınavlarında min. 80 net yapmak olmalıdır. Eğer öğrenci bu hedefe en kısa süre içerisinde ulaşırsa hedefini bir üst seviye olan 85, 90’a çıkarabilir. Yani taban puanlarını bilmek sınava hazırlık sürecinde önemli bir yere sahiptir. Aynı durum lise sınavları için de geçerli tabii.

Üniversite Sıralamaları 2023

Üniversite sıralamalarına ulaşmanın en kolay ve güvenilir yolu siralamalar.com kullanmaktır. Bu web sitesinde YÖK tarafından açıklanan veriler doğrultusunda paylaşılan taban puanları görebilirsiniz. Bu web sitesinde 2023 taban puanları olduğu gibi beraberinde yaş, cinsiyet, memleket vb. demografik bilgilere de ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda siralamalar.com web sitesinden de ayrıntılı lisans taban puanları incelemesi yapabilirsiniz. Detaylar için bu web sitesini ziyaret edebilir ve istediğiniz üniversite ile bölüm için araştırma yapabilirsiniz.

Bölüm sıralamalarını öğrenmek için 2 farklı yöntem uygulayabilirsiniz. Birinci yöntemde YÖK ve MEB gibi kurumların paylaşımları var. Bu yöntemde istediğiniz okulun ve bölümün sıralamasını öğrenebilirsiniz ancak detaylı arama yaparken sizlere sıkıntı yaratabilir.

Diğer yöntemde ise bölüm sıralama paylaşan web sitelerini kullanabilirsiniz. Bu web siteleri toplu veri paylaştığı için sıralama öğrenmek daha kolay oluyor. Biz sizlere ikinci yöntemi uygulamanızı daha çok öneriyoruz.

Lise Yüzdelik Dilimleri 2023

Lise yüzdelik dilimleri her yıl yerleştirme sonuçlarından sonra MEB ve bağlı okullar tarafından yayımlanıyor. Eğer liseye geçecek bir öğrenciniz varsa geçmiş yıllardaki verilere göz atarak öğrenciniz ile birlikte bir tercih listesi hazırlayabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz siralamalar.com web sitesinden de lise sıralamalarını bulabilirsiniz. Üstelik bunun için okul adını bilmeniz yeterli. Detaylı bilgi için siralamalar.com adresini ziyaret edebilirsiniz.