2023 Taban Puanları ve Sıralamaları

TAKİP ET

 

Taban puanlar her sınav öncesinde öğrenilmesi gereken bilgilerdir. İster liseye geçiş olsun ister üniversiteye geçiş olsun. İsterse de ön lisans bölümünden lisans bölümlerine geçiş olsun. Her türlü sınavda taban puanlar söz konusudur. Bu puanlar ilgili sınava giren ve yerleşen öğrencilerin bölüm bazında en düşük puanıdır. Örneğin YKS sınavı ile X Üniversitesi X bölümüne 100 kişi yerleşmiş ve son yerleşen kişinin puanı 350 olsun. Bu durumda ilgili senedeki taban puan 350 olur. Öğrencinin bunu göz önünde bulundurarak sınava hazırlanması ve 350 civarı bir puan alması gerekir.

Taban puanlarına her türlü platformdan ulaşabilirsiniz. Ancak biz sizlere siralamalar.com gibi güvenilir web sitelerini ya da ÖSYM ve MEB gibi devlete bağlı kurumların web sitelerini incelemenizi öneriyoruz. Tercih size kalmış.

YKS Taban Puanları

YKS üniversite sınavıdır. Lise mezunu olan her öğrenci YKS sınavına girerek herhangi bir üniversite bölümüne yerleşmeye çalışır. Eğer kişi 2 yıllık bir bölüm istiyorsa TYT taban puanlarına eğer 4 yıllık bir bölüm kazanmak istiyorsa AYT taban puanlarına bakmalıdır. 2023 taban puanları için YÖK Atlas’a bakılabilir.

DGS Taban Puanları

Eğer öğrenci 2 yıllık bir bölümden 4 yıllık başka bir bölüme geçmek istiyorsa DGS sınavına girmelidir. Tabii bunun için DGS taban puanları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bu puanlar için siralamalar.com gibi güvenilir ve güncel bilgiler veren web sitelerine bakabilirsiniz.

Örneğin hemşireliğe geçmek istiyorsunuz ve şu anki bölümünüzden mezun oldunuz. Bu durumda internete DGS hemşirelik taban puanları yazmanız yeterli olacaktır. Bu arama sonrasında son yıllardaki DGS hemşirelik öğrencisi alan bütün üniversitelerin taban puanlarını öğrenebilirsiniz.

LGS Taban Puanları

LGS sınavı ortaokul mezunlarının liseye geçmek için girdikleri sınavdır. Neredeyse üniversite sınavı kadar önemlidir. Bu nedenle her ortaokul öğrencisi lise taban puanları hakkında bilgi toplamalıdır.

LGS ile öğrenci kabul eden liselerin taban puanlarını direkt okula giderek öğrenebilirsiniz. Ya da siralamalar.com gibi lise taban puanlarını güncel ve doğru bir şekilde paylaşan web sitelerini kullanabilirsiniz. Tabii tercih size kalmış.