3D Yazıcımız Bozulduğu Zaman Ne Yapmalıyız?

TAKİP ET

3D Yazıcımız Bozulduğu Zaman Ne Yapmalıyız?

 

3 boyutlu yazıcılar günümüzün en önemli teknolojilerinden birisi olmayı başarmıştır. Bu araçlar sayesinde hayalini kurduğumuz her türlü ürünü, parçayı veya modeli üretebilme şansına erişiriz. Bu araçlar yalnız zamanla eskiyebilir veya 3d yazıcı parçaları kullanılamaz hâle gelebilir. Bu durumda yazıcıların en yakın servise gidilerek tamir edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra eğer ki kendimiz tamir alanında kendimizi yetkin hissediyorsak internetten yedek parça siparişi vererek de yazıcılarımızı tekrar kullanılabilir hâle getirebiliriz. İnternet ortamında 3d yazıcı yedek parça bulabilmek iste günümüzde oldukça kolaydır. Hobi Mekatronik web sitesi sizlere bu konuda muhakkak yardımcı olacaktır. Sizlerde bozulan 3d yazıcılarınızın tekrar çalışabilir hâle gelebilmesi için yedek parçalara ihtiyaç duyuyorsanız muhakkak bu web sitesini ziyaret etmelisiniz. Hobi Mekatronikte 3d yazıcıların yanı sıra aynı zamanda Arduino parçaları da bulabilmeniz mümkündür.

Arduino Parçaları Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

Arduino genel anlamda programlama veya elektronik konularında kendilerini geliştirmek isteyen kişiler için eşsiz birer fırsattır. Bu araçlar sayesinde robot kol mekanizması veya robotlar inşa edebilir, park sensörü tasarlayabiliriz. Bunun için birazcık programlama ve biraz da elektronik bilgisini öğrenmemiz gerekecek. Kendisini bu alanda yetiştirmek isteyen genç bireylerin özellikle fazla ilgi gösterdiği bu unsurlar muhakkak günümüzde oldukça önemlidir. Peki internetten BMS devresi veya elektronik devre tasarlamayı öğrenebilir miyiz? Bunun yanı sıra internetten satın alacağımız arduino paketlerini neye göre seçmeliyiz?

Arduino paketi seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus bu alanda tecrübenizin olup olmamasıdır. Arduino paketlerini tercih edecekken eğer ki tecrübeniz bulunmuyorsa başlangıç paketleri yeterli olacaktır.

Arduino paketleri seçerken eğer ki o alanda kendimizi birazcık geliştirdiysek daha kapsamlı paketleri de tercih edebiliriz. Arduino parçaları miktarlarına göre fiyatlandırılırlar. Eğer ki az parçaya sahip bir paket ise bu onun ucuz olmasını beraberinde getirecektir. Eğer parça sayısı fazla ise muhakkak fiyatı artacaktır.

Arduino ile Projeler Yapmak Neden Gereklidir?

Günümüz teknolojisi giderek ilerliyor ve bizler bunun bazen gerisinde kalabiliyoruz. Teknolojiyi yalnızca kullanmak değil aynı zamanda nasıl yapıldığını öğrenmek de gerekiyor. Teknolojiyi yakından takip etmek ve onun nasıl yapıldığını görmek bizlerin ufkunun gelişmesini sağlar. Bununla birlikte Arduino ile projeler yapmak bizlere birçok avantaj sağlayabilir. İşte Arduino veya 3d yazıcılar ile yapacağımız projelerin bizlere katabileceği avantajlar şu şekilde özetlenebilir:

Arduino ve 3d yazıcılar ile yapacağımız projeler esnasında keyifli bir şekilde vakit geçirebilmemiz mümkün olabilir. Yeni bilgiler edinmek daima ufkumuzun gelişmesine olanak tanır. Ayrıca beyinsel veya bilişsel fonksiyonların da gelişmesi bu anlamda mümkün olabilir. Genel anlamda kendisini geliştirmek ve tecrübe edinmek isteyenler Arduino satın alabilir.

3D yazıcılar ile Arduino birlikte kombine edebilir ve farklı projeler yapabiliriz. Bu projeler sayesinde öz geçmişimize farklı şeyler ekleyebiliriz. Tabi ki öz geçmişimizin dolu olması bizlere iş mülakatlarında faydalı olacaktır.

Sizlerde hemen şimdi pla filament ve Arduino paketleri için Hobi Mekatronik web sitesini ziyaret edebilirsiniz.