"EURO 2024 Elemeleri Tamamlandı: Şampiyonaya Katılacak 20 Takım Belli Oldu! Galler ile 1-1 Berabere Kaldı! Maçın Özeti İçin Hemen Video İzle!"

TAKİP ET

"EURO 2024 Elemeleri Tamamlandı: Şampiyonaya Katılacak 20 Takım Belli Oldu! Galler ile 1-1 Berabere Kaldı! Maçın Özeti İçin Hemen Video İzle!"

- 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri oynanan son hafta karşılaşmaları ile tamamlandı. Almanya’da düzenlenecek şampiyonaya elemelerden katılacak 20 takım belli oldu.
Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan finallere eleme gruplarından katılacak ülkelerin tamamı kesinleşti. A Milli Futbol Takımı’nın 17 puanla lider tamamladığı D grubunda Hırvatistan ikinci olarak Almanya bileti almaya hak kazandı.

Bugün oynanan maçlar ve alınan sonuçlar şöyle:
Galler - Türkiye: 1-1
Hırvatistan - Ermenistan: 1-0
Cebelitarık - Hollanda: 0-6
Yunanistan - Fransa: 2-2
Romanya - İsviçre: 1-0
Kosova - Belarus: 0-1
Andorra - İsrail: 0-2

Elemelerde gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan ülkeler şöyle:
A grubu: İspanya, İskoçya
B grubu: Fransa, Hollanda
C grubu: İngiltere, İtalya
D grubu: Türkiye, Hırvatistan
E grubu: Arnavutluk, Çekya
F grubu: Belçika, Avusturya
G grubu: Macaristan, Sırbistan
H grubu: Danimarka, Slovenya
I grubu: Romanya, İsviçre
J grubu: Portekiz, Slovakya

3 takım Uluslar Ligi’nden katılacak
EURO 2024 eleme grubu maçları sonunda finallere katılmayı başaramayan takımlar arasından, 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi A, B ve C Liglerinde elde ettikleri derecelere göre belirlenecek play-off maçlarının ardından rakiplerine üstünlük sağlayan 3 takım da Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

 

 

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 8. maçında deplasmanda Galler ile 1-1 berabere kaldı ve bu sonuçla grubunu lider tamamladı. İşte maçtan öne çıkan anlar:

    dakikada Broadhead'ın pasında ceza sahası içinde sağ çaprazdan Brennan Johnson'ın şutunda kaleci Altay, topu kornere çeldi.

    dakikada Yusuf Sarı'nın kullandığı köşe vuruşu sonrasında ceza sahası içerisinde iyi yükselen Samet, kafayı vurdu, ancak kaleci Ward topu uzaklaştırdı.

    dakikada sağ taraftan Wilson'ın ceza sahasına ortasında arka direkte Ampadu'nun kafa vuruşunda top kaleci Altay'da kaldı.

    dakikada ceza sahası içerisinde Ben Davies'in Kenan Yıldız'a yaptığı müdahale sonrası hakem Matej Jug, penaltı noktasını gösterdi.

    dakikada penaltıyı kullanan Yusuf Yazıcı, vuruşunda topu kalecinin solundan ağlara gönderdi, skoru 1-1 yaptı.

    dakikada hızlı gelişen atakta İsmail Yüksek, pasını Yusuf Sarı'ya aktardı. Ceza sahası dışından Yusuf'un vuruşu üst direğe çarparak dışarı gitti.

Maçın hakemleri Matej Jug, Matej Zunic ve Manuel Vidali, Galler'in kadrosu ise Danny Ward, Connor Roberts, Tom Lockyer, Ben Davies, Joe Rodon, Broadhead, Jordan James, Ampadu, Neco Williams, Brennan Johnson, Harry Wilson'dan oluştu. Türkiye'nin kadrosunda ise Uğurcan Çakır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Cenk Özkacar, İsmail Yüksek, Salih Özcan, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz yer aldı.

Goller Neco Williams (Galler) ve Yusuf Yazıcı (Türkiye) tarafından atılırken, sarı kartlar Brennan Johnson, Ben Davies, Cornor Roberts, Danny Ward (Galler) ile Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Kerem Aktürkoğlu, Salih Özcan, Altay Bayındır (Türkiye) tarafından alındı. Teknik direktörler Robert Page (Galler) ve Vincenzo Montella (Türkiye) yönetimindeki takımlar, mücadeleden birer puanla ayrıldı.