Adana'da Elektrik Tellini Koparan Tüfek Saldırganı, Kuzenini Tabancayla Öldürdü: Tutuklandı

TAKİP ET

Seyhan ilçesinin Fatih Mahallesi'nde yaşanan olayda, 27 yaşındaki Abdullah Başbudak isimli bir kişi, gece saatlerinde pompalı tüfekle rastgele ateş açtı.

Adana'da tüfekle havaya ateş açarak elektrik tellerinin kopmasına ve akımın gitmesine neden olan bir kişi, sinirlendiği kuzenini tabancayla öldürdü. Olay, 26 Temmuz günü Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'nde meydana geldi.

Seyhan ilçesinin Fatih Mahallesi'nde yaşanan olayda, 27 yaşındaki Abdullah Başbudak isimli bir kişi, gece saatlerinde pompalı tüfekle rastgele ateş açtı. Silahtan çıkan saçmalar, elektrik direğine isabet ederek elektriklerin kesilmesine yol açtı. Bu durumun üzerine aynı binada üst katında oturan 28 yaşındaki kuzeni Rafet Deveci, pencereye çıkarak Başbudak'a neden silah sıktığını sordu ve elektriklerin kesildiğini belirtti.

Abdullah Başbudak'ın küfürleriyle başlayan tartışma, kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Arbede sırasında Başbudak, tüfeği bırakıp tabancasını çıkararak kuzeni Rafet Deveci'ye 5 el ateş etti. Deveci, göğsü ve omzuna isabet eden kurşunlarla ağır şekilde yaralandı ve kanlar içinde yere yığıldı. Şüpheli Başbudak olay yerinden kaçtı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Rafet Deveci ambulansla hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, olayın ardından yaptığı araştırmalarda şüpheli Abdullah Başbudak'ı, Mücahitler Caddesi'nde motosikletle gezerken yakaladı. Emniyete götürülen Başbudak, ifadesinde rastgele ateş ettiğini ve yanlışlıkla elektrik direğine denk geldiğini söyledi. Ayrıca, kuzeninin tepki göstermesi üzerine dövemeyeceğini düşündüğü için tabancayla ateş ettiğini itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Abdullah Başbudak, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaşanan bu üzücü olay, mahalle sakinleri arasında büyük bir şok ve üzüntü yarattı.