Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Öneriler

TAKİP ET

 

 

 

Bağışıklık sistemi organlardan, hücrelerden, dokulardan ve proteinlerden oluşan sistemdir. Tüm bu bileşenler, enfeksiyon veya hastalığa neden olan virüsler ve bakteriler ile savaşan bedensel süreçleri gerçekleştirir.

 

Bağışıklık sistemi bütün diğer vücut sistemleri ile koordineli çalıştığı için sadece beslenmeye değil, sağlık ve hijyene de dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmekteki ilk ve en önemli etmen sağlıklı bir yaşam şeklini benimsemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için aşağıdaki yaşam tarzı stratejileri uygulanabilir:

 

Yeterli ve kaliteli uyku: Bağışıklık sistemini güçlü tutan etmenlerin başında kaliteli ve yeterli uyku gelmektedir. Bu nedenle günde 7-8 saat uyumaya özen göstermek önemlidir.

 

Su içmek: Vücut direncinin artmasında ve bağışıklığı güçlü tutmakta suyun önemi büyüktür. Bu nedenle günde 2 litre su tüketmeye çalışmak gerekir.

 

Düzenli egzersiz yapmak: Mümkün olduğunca bol oksijenli ve açık alanda egzersiz yapmak güçlü bir bağışıklık sistemi için gereklidir. Bunun mümkün olmadığı durumlarda ise evde basit hareketler ile egzersiz yapmaya çalışmak da bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olabilir.

 

Bunların dışında; kötü alışkanlıklardan uzak durmak, kafein tüketimini en aza indirmek, düzenli ve dengeli beslenmeye özen göstermek, sağlıklı kiloyu korumaya çalışmak, doğru el yıkama ve ağız hijyeni uygulamak ve bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici bir etkiye sahip olan omega 3 gibi vücut için önemli olan mineralleri vücutta yeterli seviyesini tutmaya çalışmak da bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlamaktadır.

 

 

Bağışıklık sistemini güçlendirecek omega 3 gıda takviyelerini incelemek ve gıda takviyeleri hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.orzax.com.tr/  sitesini ziyaret ediniz.