Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

TAKİP ET

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır? Burun estetiği için burunda doğuştan var olan ya da sonradan var olan veya bir travmaya/ travmalara bağlı olarak ortaya çıkan şekilsel bozuklukların giderilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Açık yaklaşımda iki burun deliği arasındaki cilt bölmesinin orta kısmından yatay bir kesi işlemi yapılarak ameliyata başlanmaktadır. Burun derisi bu yol ile kaldırıldıktan sonra burun ucunu ve burun sırtını oluşturan bütün kıkırdak ve kemik yapılar ortaya konul

 Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği için burunda doğuştan var olan ya da sonradan var olan veya bir travmaya/ travmalara bağlı olarak ortaya çıkan şekilsel bozuklukların giderilmesi için yapılan cerrahi bir işlemdir. Açık yaklaşımda iki burun deliği arasındaki cilt bölmesinin orta kısmından yatay bir kesi işlemi yapılarak ameliyata başlanmaktadır. Burun derisi bu yol ile kaldırıldıktan sonra burun ucunu ve burun sırtını oluşturan bütün kıkırdak ve kemik yapılar ortaya konulur. Ve böylece ameliyat direkt görüş altında uygulanır.

Burun Estetiği Fiyatları Nelerdir?

Burun estetiği fiyatları şu şekilde değişim göstermektedir; fiyatlar yapılan operasyona bağlı olmakla beraber  değişkenlik gösterir. Öncelikle burnun kontrol edilmesi ve yapılmak istenilen işlemin ne olduğunun belirtilmesi gerekir. Böylece yapılacak olan ameliyatla birlikte fiyat durumu da belli olur.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği burundaki kemer görünümü, burun düşüklüğü, burun ve alın arasındaki ya da burun ve dudak arasındaki açının düzeltilmesi, burun genişliği, burun kırılmaları gibi deformasyonlar, burun büyütülmesi, burun küçültülmesi veya burundaki asimetrik sorunlar için uygulanılan bir uygulamadır. Ameliyat yaşına erişmiş olan tüm hastalar, tüm bu estetik sorunlarını gidermeye yönelik burun ameliyatlarını tercih etmekle birlikte burnun yapısı dışında nefes ile ilgili yaşadıkları sorunları da yine nefes açmaya yönelik işlemler ile beraber giderebilmektedirler.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri için burun estetik ameliyatı iki farklı yöntemle yapılabilir: açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti şeklindedir. Burnunuzda hangi yöntem estetik ameliyat yapılırsa yapılsın, bu bir endikasyon olmalıdır. Endikasyon, hastalık ve müdahalenin tanımı için izlenecek bir tedavi yöntemi olarak tanımlanabilir. Bu iki farklı yöntem yapısal rinoplasti (açık-kapalı), Pushdown rinoplasti (açık-kapalı) (ishida rinoplasti), Letdown rinoplasti (açık-kapalı), Piezo rinoplasti (açık-kapalı), Preservation (koruyucu) rinoplasti şeklinde alt başlıklara da ayrılır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği burun bölgesinde olan şekilsel bozuklukların giderilip güzel bir burun görüntüsüne sahip olmak için yapılan operasyon işlemidir ve burun estetiği fiyatları bu operasyonların şekline göre değişim göstermektedir.

Jinekomasti Neden Oluşur?

Jinekomasti hormonal bir değişiklik olmakla birlikte bu değişikliğin birçok nedeni oluşabilir. Östrojen ve testosteron hormonlarının düzensizliğinden ya da dengesizliğinden oluşmaktadır. Diğer bir deyişle eğer vücuttaki testosteron miktarı azalır veya östrojen miktarı artarsa jinekomasti oluşabilir.

Jinekomasti Sebepleri Nelerdir?

Jinekomasti kullanılan antidepresanlar, antianksiyete ilaçları, antibiyotikler, kalp ilaçları ve mide ilaçları gibi ilaçlar jinekomastiye sebep olabilir. Jinekomastiye sebep olabilecek nedenler arasında diğer bir seçenek ise alkol ve uyuşturucudan kaynaklanır. Sağlık durumunu bozan ve hormonları etkileyen hastalıklar da jinekomastiyi tetikleyebilir. Hipogonadizm, hipertiroidizm, testis, adrenal bezleri veya hipofiz bezi ile ilişkilendirilen bazı tümörler, böbrek yetmezliği, karaciğer problemleri gibi hastalıklar jinekomasti gelişimine sebep olabilir. Şampuan, sabun veya losyonlarda bulunan bazı bileşiklerin de jinekomastiye sebep olabileceğine dair araştırmalar bulunur. Kötü beslenme alışkanlıkları da jinekomasti oluşumu ile doğrudan ilişkilidir. Bölgesel yağlanmaya neden olan kötü karbonhidrat ve yağ kullanımın sık olduğu durumlarda vücutta orantısız kilo alımı ve erkeklerde meme oluşumu oldukça yaygındır.

Bunlara ek olarak yetersiz beslenme ve açlık hormon dengesini bozan bir diğer unsurdur. Aşırı kilolu erkeklerde yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan hormonal değişimler jinekomastiye sebep olabilir. Jinekomasti ile savaşta sağlıklı ve düzenli beslenerek kilo kontrolünü sağlamak ise önemlidir. Böylece sık kilo alıp veren erkeklerde jinekomasti gelişiminin daha fazla olduğu gözlemlenmiştir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir?

Jinekomasti hastalığının üç ana tipi vardır: Glandüler, mikst tip, lipomatöz. Glandüler tipte büyümeyi gerçek meme dokusu sağlamakla beraber lipomatöz tip ise yağ dokusu artışı oluşturmaktadır Mikst ise tipi ise hem bir meme dokusu artışı vardır hem de yağ dokusunda artış bulunmaktadır. Genellikle mixt tip karşımıza çıkmaktadır. Jinekomasti fiyatları yapılacak olan operasyona göre değişim gösterir.

Popo Estetiği Nasıl Yapılır?

Popo estetiği ameliyatları genel anestezi altında olacak şekilde yapılır. Kalça estetiği ameliyatı sırasında öncelikle basenlerden, poponun alt ve üst kısımlarından küçük kanüller açılmaktadır. Kanüllerin açıldığı yerden girilerek yağ alma işlemi gerçekleştirilir.

Sonrasında alınan fazla yağlar dik bir popoya sahip olunması için farklı teknikler ile yoğunlaştırılır ve böylece alınan yağlar poponun üst kısmında yer alır. Bu işlem ile beraber basenler daralır aynı zamanda ince bir bel elde edilir. Poponun alt kısmında fazla yağların gitmesi ile daha dik bir görünüm ortaya çıkar. Fazla yağlardan kurtulan popo artık daha dolgun ve estetik bir hal almaktadır.

Kalça Estetiği Uygulamaları Nelerdir?

Kalça estetiği, uygulamalar ile farklılık göstermekle beraber Büyük ve basık kalça küçültme, kalçayı dikleştirme, kalçayı dolgunlaştırma, popo germe, popo kaldırma gibi uygulamalar mevcuttur.

Popo Dikleştirme Ameliyatı

Popo dikleştirme, kalçaya yağ enjeksiyonu ile beraber kalça dikleştirme ameliyatı fazla kilo kaybı sonrasında formunu kaybetmiş olan gevşek deri ve yağ dokusunun özel cerrahi bir teknik ile beraber alınması sonucu poponun dikleştirilmesi işlemine verilen isimdir.

Popo Büyütme ve Popo Estetiği Yöntemleri

Popo büyütme ve estetiği yöntemleri, kalça ve basen büyütme estetiği halinde iki şekilde uygulanır. Birincisi, vücudun diğer bölgelerinden alınan yağların kalçaya enjekte edilmesi, ikinci ise silikon popo protezi ile kalça büyütme şekillendirme işlemidir. Popo protezi genel olarak hastada yeterli miktarda yağ bulunmuyor ise uygulanan bir yöntem biçimidir.

Popo Estetiği Fiyatları

Özellikle hastanın durumu, uygulanacak yöntemler, ek operasyon gibi durumlar fiyatların farklılık yaratmasına sebep olur. Popo estetiği fiyatları kişiye uygulanacak olan tüm işlemlerle birlikte tüm uygulamalarda olduğu gibi maliyetlerde değişkenlik gösterir.