Burun Estetiği Nedir?

TAKİP ET

Doğumsal veya sonrasında burunda meydana gelen hasarın giderilmesini sağlamak adına burun estetiği yapılabilir. Bir diğer adıyla rinoplasti işlemi şeklinde de ifade edilir.

Burun Estetiği Nedir?

Doğumsal veya sonrasında burunda meydana gelen hasarın giderilmesini sağlamak adına burun estetiği yapılabilir. Bir diğer adıyla rinoplasti işlemi şeklinde de ifade edilir. Günümüz şartlarında ve geçmiş dönemi ele alarak en sık başvurulan tedavi yöntemleri arasında yerini almış olduğunu görürüz.

Burun Estetiği

Burunda meydana gelen şekil bozukluğunu gidermek, burun yapısından rahatsız olan veya burnun fazla ete sahip olması üzerine istenilen görünüme sahip olmasını sağlamak için gerçekleştirilir. Burun ameliyatı genelde 18 yaşını tamamlayan bireyler tarafından yapılabilir. Fakat 18 yaşın altında olup; solunum sorunu yaşayan veya burun yapısıyla alakalı ciddi sorunlar yaşayan kişilerin; uzman hekimin kontrolünden geçerek işlemlerini gerçekleştirebilir. Burun estetiği uzun vadeli tedavi yöntemidir.


Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Doğumsal veya sonradan meydana gelen rahatsızlığın ortadan kaldırılmasını sağlamak adına yapılan ömürlük ameliyattır. Birçok kişi burun yapısından rahatsız olabiliyor. Aynı zamanda solunum sorunu yaşayabilir hale de gelebiliyor. Öncelikli olarak sağlık durumun doğruya gitmesi için gerekli olan ihtiyacın doğru yönde gerçekleştirilmesi sağlanır. 18 yaşından küçük olan bireylerde aile onayı ve uzman hekim onayı alındıktan sonra gerçekleştirilmiş olur.


Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

İşlem öncesinde herhangi bir ön hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Fakat ameliyattan 8 saat öncesinde yeme içmeye ara verilmelidir. İşlemden sonra hastanede uzman hekim kontrolünde bir gün kalınabilir veya hasta taburcu edilebilir. Erkeklerde sakal sorunu var ise mutlaka işlem öncesinde tıraş olmaya dikkat edilir. Ameliyattan önce alınan ılık duş ile birlikte korkunun üzerinden atılması sağlanır. İşlem öncesinde mutlaka işlemin yapılacağı hastane ile görüşme sağlayarak burun estetiği fiyatları hakkında detaylı bilgi alınmalı.


Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği ameliyatı iki farklı yöntemle yapılabilir özelliğe sahiptir. Kapalı rinoplasti ve açık rinoplasti şeklinde yapılır. Yapılacak olan yönteme göre burun estetiği fiyatları değişkenlik gösterecektir. İşlem genel anestezi uygulaması altında gerçekleştirilir. İşlem süresi yaklaşık olarak 2,5 saat kadar sürebilir.


Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Solunum sorunu yaşayan, doğumsal veya sonradan burnun zarar görmesi, kırılması gibi sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamak adına yapılabilir tedavi yöntemidir. Genelde 18 yaşını tamamlayan bireylere uygulanması gerekir. Fakat ciddi solunum rahatsızlığı yaşayan ve kırık burun sorununu ortadan kaldırmak için gerçekleştirilmesi gereken tedavi yöntemidir. 18 yaşından küçük bireylerde ebeveyn izni alınarak gerçekleştirilir.


Burun Estetiği Ameliyatı Teknikleri

 Burun estetiği ameliyatı iki farklı yöntemle yapılabilir özelliğe sahiptir. Açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti şeklinde ele alınır. Hastanın burnunda meydana gelen sorunun çözüme kavuşturulması için uygun olan yöntem seçilerek tercih edilmiş olur. İzlenecek yol ve gerçekleştirilecek uygulamanın uzman hekim tarafından planlaması yapılır.


Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Burun ameliyatı sonrasında hapşırmaya neden olacak, burna zarar verecek durumlardan kaçınılmalıdır. Aksi durumlarda yeni ameliyattan kaynaklı olarak burnun alacağı hasar veya darbe sonucunda ağrılı sonuçlar elde edilebilir. Yüz üstü yatmaktan bir süre kaçınarak ameliyatlı burnunun yapısını bozmaktan kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrasında burunda ağrı çok fazla hissedilebilir. Böyle durumlarla karşı karşıya kalındığında soğuk uygulamadan yardım alınır. Uzman hekimin verdiği talimatlara uyarak iyileşme sürecinin hızlanması sağlanabilir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları son zamanlarda sıklıkla merak edilen konu başlığı arasında yer alır. Çünkü günümüz şartlarında birçok kişi tarafından tercih edildiği için fiyatlandırma bilgisi de merak konusu olmuş oluyor. Güncel fiyat bilgisi alabilmek adına işlemin yapılacağı merkez ile iletişime geçerek detaylı bilgi alınmasında çok büyük fayda vardır.

https://www.denizkucukkaya.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.