Burun Estetiği

TAKİP ET

Burun Estetiği Burun bölgesinin bozuk olduğu hastalarda burun estetiği, burunun daha güzel ve daha çekici bir görünüme sahip olması amacıyla yapılan ameliyatlara denir. Estetik burun ameliyatı günümüzde en sık yapılan ve olumlu sonuçları son derece var olan yüz güldüren kozmetik ameliyatlardan birisidir. 

Burun Estetiği

Burun bölgesinin bozuk olduğu hastalarda burun estetiği, burunun daha güzel ve daha çekici bir görünüme sahip olması amacıyla yapılan ameliyatlara denir. Estetik burun ameliyatı günümüzde en sık yapılan ve olumlu sonuçları son derece var olan yüz güldüren kozmetik ameliyatlardan birisidir. 

Burun Estetiği ( Rinoplasti) Nedir?

Burun estetiği, burunun şeklinin bozulmasına neden olan kemik ve kıkırdak yapılarında değişiklikler yapılarak gerçekleştirilen ve burun bölgesinin daha güzel görünümünü sağlayan plastik cerrahi operasyonuna denir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Kişiler burun estetiği yaptırmaya karar verdiğinde rinoplasti cerrahi ameliyat olacak hastanın yüzündeki diğer bölgelerin özelliklerini inceler. Bireyin operasyon sonrasında nasıl bir görünüme sahip olmak istediğini göz önünde bulundurarak müdahale eder. Burun ameliyatı yapımında engel olmayan kişilere istekleri doğrultusunda bir plan uygulanır.

Burun Estetiği (rinoplasti) Hangi Durumlarda Yapılır?

Burun estetiği, burnun yüz yapısına göre büyük ya da küçük olması durumunda veya burnun kemerli olması halinde yapılır. Burnun çöküntülü ya da eğri olması halinde, burnun ucunun deforme olması gibi nedenler sonucu da yapılır. Burun estetiği ameliyatlarında burun ucunun düşük olması, burnun içinde et bulunması, burun ameliyatı esnasında nefes tıkanıklığına neden olan sorunlar da ortadan kaldırılarak hastanın daha konforlu bir yaşam geçirmesi de oluşturulmuş olunur.

Burun Estetiği ( rinoplasti) Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği (rinoplasti) için alt yaş sınırı kadınlarda ve erkeklerde  18 olarak belirlenmiştir. Ameliyat olmak isteyen kişinin engelleyici bir sağlık sorunu olmadığı sürece üst yaş sınırı yoktur. Çocuk gelişimi engelleyen ve ciddi burun tıkanıklıklarına yol açan durumlarda ise daha erken yaşlarda da cerrahi tedavi mümkün olur. Burun estetiği fiyatları kişiye yapılan cerrahi işleme göre değişiklik göstermektedir.

Burun Estetiği (rinoplasti) Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği öncesinde, burun yapısı içindeki kılcal damarların çok yoğun olduğu bir organ olarak bilinir. Burun ameliyatına başlamadan önce ameliyatın uygulanacağı hastanın bu damarlarına büzen ilaç ve ağrı oluşmaması için ağrı kesiciler uygulanabilir.

Burun estetiği sonrası kanama olabilmektedir. Kanama olmasın diye çok kontrollü bir cerrahi işlem uygulanır. Burada hastanın da dikkat etmesi gereken bazı şeyler var. Burun ameliyatı öncesi kan aspirin gibi sulandırıcı özelliği olan ilaçlar ve besin destek ürünleri kullanılmamalıdır. Aspirin, ağrı kesici, hormon ilaçları, grip ilaçları ve benzeri türden ilaçlar kullanmayın. Aynı zaman da burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir. Bu nedenle önceden bilgi almanız çok daha doğru olur.

Burun Estetiği (rinoplasti) Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Burun estetiği (rinoplasti) sonrası, ameliyat olunan günün gecesini hastanede geçirmelisiniz. O günden itibaren 1 hafta boyunca 3 yastık ile uyuyun. Burun ameliyatı olan hasta ameliyat olduğu  gün ve ertesi gün her saat başı 10-15 dakika buz uygulaması yapılarak bu bölgenin  şişlik ve morarma riskine olumlu etkileri olur. Taburculuğunuz sonrası yazılan ilaçları düzenli kullanmanız önemli. Bunların dışında: Çok sıcak yerde kalmayın.

Tansiyonunuzu arttıracak faaliyetlerden uzak durun. Başınızı öne eğmeyin. Burnunuza dokunabilirsiniz, sadece darbe almayın. Uyku dışında dik pozisyonda kalmaya çalışın. Burun içerisine koyulan silikonlardan nefes alabilirsiniz. Burun içerisine yerleştirilen silikonlar hapşırma refleksine sebep olabilir ya da nezle hissi yaratabilir. Panik yapmayın, eğer hapşıracaksanız ağzınız açık hapşırın. Hapşırığınız gelirse dilinizi damağınıza bastırın çünkü bu durum hapşırmanıza engeller veya geçirir. 1 ay ağır spor yapmayın. 1 ay denize, 2 ay havuza girmeyin. En az 3 ay gözlük takmayın.

Burun Estetiği (rinoplasti) Fiyatları

Burun estetiği fiyatları, yapılacak olan işlemin şekline uygulanacak malzemeye göre değişim göstermektedir. Ameliyat olacak kişinin bilmesi gereken tüm detayları uzman doktor ameliyat öncesi yapılacak işlemi ve hastanın yapması gerekenleri açıklar. Çünkü yapılacak olan işlemler kişi ve problemine göre değişkenlik gösterir. Bunun sonucunda doktorlar tarafından fiyat aralığına karar verilir. Aynı zamanda ameliyatın yapılacak olduğu hastanede fiyat aralığına etki eder.

https://www.sapphirehealthclinic.com/tr/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.