Cengizhan Aslan Gözünden Ekonomi ve Finans Piyasası

TAKİP ET

Cengizhan Aslan Gözünden Ekonomi ve Finans Piyasası

 

 

18 Kasım 1997 Eskişehir, Isparta doğumlu başarılı finansör Cengizhan Aslan, 2011 yılında Isparta  Nur Özberk  lisesinde lise öğrenimine başlamıştır. 2015’de tamamladığı lise öğreniminin ardından üniversite öğrenimine Akdeniz  Üniversitesi İktisat Bölümü’nde devam etmiştir. 2019 yılında,  üniversiteden başarı ile mezun olan ekonomist, yine 2019 yılında Global piyasaların daha hızlı olduğunu farketti ve merakı ile  birlikte Marmara Üniversitesinde uluslararası ticaret ve para yönetimi üzerine yüksek lisansı tamamladı.

 

Şu an aktif olarak bir çok yurt içi ve yurt dışı kurumlar ile ortak çalışmalar göstermektedir. Ayrıca gayrimenkul ve araç alım satımla uğraşmaktadır. Tecrübelerini çeşitli sektörler de değerlendirip ekonominin nabzını hep tutmaktadır. Bu çeşitlilik ona oyunu sahada oynarken her alanda kazanmayı garanti etmektedir. Peki Cengizhan Aslan’ın eğitim kariyeri nasıl?

 

Cengizhan Aslan Akdeniz Üniversitesi İktisat  Bölümü Eğitimi

 

Üniversite öğrenimini Akdeniz Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü’nde alan Cengizhan Aslan, öğrenimi süresince ekonometri, istatistik ve matematiksel yöntemlerin ekonomi ve işletme alanlarına uygulanması becerileri geliştirmiştir.

Akdeniz Üniversitesi Ekonometri Bölümü'nde temel ekonomik prensipler, istatistiksel analiz ve matematiksel modeller kullanılarak ekonomik ve finansal problemleri çözme becerisi kazanan Aslan, okulda uygulama yapmak için veri analizi, programlama ve ekonometrik yazılımların kullanımı konularında da eğitim almıştır. Teorik ve pratik olarak ekonometri konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmuştur.

Akdeniz  Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nün kendisine sağladığı teorik bilginin yanı sıra, uygulamalı projeler, araştırmalar ve staj imkanı ile de iş hayatına hazır hale gelmiştir. Cengizhan Aslan’ın ilgi alanları arasında makroekonomi, para politikası, finansal krizler, Forex, emtia piyasaları gibi konular yer almaktadır. Birden çok pazar ve para biriminde küresel ölçeklenebilir çözümler sunabilen ekonomistin yatırım sürecinin ayrılmaz bir parçası olan disiplinli portföy optimizasyonu ve risk kontrolü vardır.

Ahlatçı Yatırım Deneyimi

 

Ahlatçı Yatırım, Türkiye'de faaliyet gösteren bir finans aracı kurumudur ve genç yeteneklere staj imkanı sunmaktadır. Ahlatçı Yatırım ‘da staj yapmak isteyen öğrenciler, genellikle ekonomi, işletme veya finans bölümlerinde okuyanlar olmaktadır.  https://cengizhanaslan.com   ve t.me/cengizhanaslan telegram adresinden detaylı bilgilerine ulaşmakta mümkündür.Ahlatçı Yatırım, Sayın Aslan’a finans piyasası, yatırım araçları, teknik analiz, temel analiz ve risk yönetimi gibi konularda teorik bilgi ve pratik deneyim kazandırmıştır. Müşteri temsilcileri ile birlikte çalışarak müşteri hesapları hakkında bilgi sahibi olmuştur.

 

 

 

Phillip Capital İş Deneyimi

 

Phillip Capital, Türkiye'nin önde gelen aracı kurumlarından biridir ve genç yeteneklere kendilerini geliştirme imkanı sunar. Sayın ASLAN, Phillip Capital ‘de çalıştığı dönem de  finansal piyasalar ve aracılık faaliyetleri hakkında teorik bilgi ve pratik deneyim kazanmıştır. Bireysel yatırımcılara hizmet vermiş ve müşteri hesapları hakkında çok daha geniş bir bilgi yelpazesine sahip olmuştur. Bu tecrübe ona insan ilişkilerinde çıkan zorlukları her zaman yatırımcı lehine sonuçlandırmayı ve her zaman krizi bile fırsata çevirebilme becerisi katmıştır. Tecrübesiyle ve kariyer planıyla her zaman öncü ve lider olma çabasıyla kazanmayı huy edinen herkesin tercihi olmaya devam edecektir.