Diş Taşı Temizliği ve Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Diş taşı temizliği, ağız bakımı ve sağlığı için oldukça önemlidir. Plak ve tortuların diş yüzeylerinde oluşturduğu zarar ve tahribat temizleme işlemi ile düzeltilebilmektedir.

Diş Taşı Temizliği ve Kırık Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliği, ağız bakımı ve sağlığı için oldukça önemlidir. Plak ve tortuların diş yüzeylerinde oluşturduğu zarar ve tahribat temizleme işlemi ile düzeltilebilmektedir. Düzenli olarak diş fırçalamak ve diş ipi kullanımı sonucu dişleriniz olabildiğince sağlıklı kalmaktadır.

Ağız bakımı ve temizliğinde diş ipinin kullanımı, diş taşının oluşumunu engellemek için oldukça faydalıdır. Diş taşı ve plaklar dişlerin ön ve arka kısımlarında oluşmaktadır. Dişlerinizde sarı ve koyu lekeler bırakmakla birlikte, ağız kokusu ve kötü görüntüye sebep olmaktadır. Diş temizleme işlemini aksatmanız ve yerine getirmemeniz durumunda çeşitli diş ve diş eti hastalıklarının meydana gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Diş Temizleme Kimlere Yapılır?

Temizleme işlemi dişlerinde tartar, plak ve lekelenme olan herkese yapılmaktadır. Dişlerin eski görünümüne kavuşması diş temizlettirme ile mümkündür.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Diş taşı temizliği, diş ve diş etlerindeki birleşim alanlarında oluşan ve diş yüzeylerine de yayılan tartar ve plakların temizlenmesidir. İşlemin ertelenmesi ve geciktirilmesi durumunda ise diş eti hassasiyeti, iltihaplanma, kanama ve diş eti hastalıkları yaşanmaktadır.

Diş Taşı Temizliği Kimlere Uygulanır?

Diş lekeleri ve diş taşı plakları oluşan herkese diş taşı temizliği işlemi uygulanmaktadır. Sigara, tütün ve kafein gibi maddeleri sıkça tüketen kişilerin daha sık yaptırması gerekir. Diş hekimleri ve uzmanların müdahalesiyle dişler temizlenmiş olur.

Diş Temizleme Nasıl Yapılır?

Diş temizliği işlemi, hekimler ve cerrahlar tarafından özel aletler yardımıyla yapılmaktadır. Diş yüzeyindeki plaklar temizlenerek dişlerden uzaklaştırılır.

Tartar Oluşumunun Belirtileri Nelerdir?

Dişlerin çeşitli bölgelerinde görülen sarı ve kahverengi lekeler tartar oluşumunun en önemli belirtilerindedir. Hekim yardımıyla diş temizleme işlemi gerçekleştirilerek tartar oluşumu ortadan kaldırılmaktadır.

Diş Taşı (Tartar) Oluşumu Nasıl Engellenir?

Ciddi sorunlara yol açabilen tartar oluşumunu engellemek mümkündür. Düzenli diş fırçalamak, diş ipi kullanarak dişi temizlemek ve doğru fırçalama teknikleri ile tartar oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Tartarın Ağız Sağlığına Etkisi Nedir?

Tartar oluşumu, kötü görüntünün yanı sıra diş eti hastalıklarına yol açmaktadır. Çürük oluşumunun habercilerinden biri olan tartarların giderilmesi ağız sağlığı için oldukça önemlidir.

Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş temizliği öncesinde dikkat edilmesi gereken hususların başında plak ve tartar oluşumundan haberdar olmak gelir. Tartar oluşumunun tespiti sonrasında ağız bakımı ihmal edilmemeli, hekime başvurulmalıdır.

Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş temizleme işlemi sonrasında ağız içerisinde çeşitli hassasiyet oluşabilmektedir. İşlemden sonra 2 saat sigara tüketimine dikkat edilmeli, ortalama 1-2 gün içerisinde de ılık yiyecek ve içecek tüketimi yapılmalıdır.

Diş Temizleme İşlemi Acıtır Mı?

Diş temizlettirme işlemi ilk defa yapılıyorsa biraz acıtabilmektedir. Fakat düzenli olarak yaptırılan diş temizleme işlemlerinde acı hissedilmemektedir. Tartarın boyutu ve yoğunluğu da acı etkisi için önemlidir.

Diş Temizleme Fiyatları

Titizlik ve uzmanlık isteyen bu işlemde fiyatlara etki eden durumlar bulunmaktadır. Özel veya devlet klinikleri, iller, seans süreleri ve hekim gibi faktörler fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilmektedir.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Hekim tarafından kırık diş tedavisi belirlenmektedir. Kırık ve ağrının teşhisi konulduktan sonra gerekli işlemler yerine getirilir.

Kırık Diş Nasıl Çekilir?

Kırılan diş tespit edilerek bölgeye anestezi uygulanmaktadır. Özel çekim aletleriyle kökten tutularak çekim yapılmaktadır.

Kırık Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Kırık diş tedavisi genellikle dolgu ya da kanal tedavisiyle sonuçlanmaktadır. Bu tedavi yöntemleri, dişin daha fazla çürümesini ve diş kaybının olmasını engellemektedir.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Kırık diş ağrısı tedavi edilmeden tamamen geçmemektedir. Dolgu ve kanal tedavisiyle ağrı kalıcı olarak geçmektedir.

Kırık Dişe Dolgu Yapılır Mı?

Kırık diş tedavisi için uygulanan yollardan biri dolgu işlemidir. Kırık dişin daha fazla zarara uğramaması için dolgu yapılması diş için sağlıklıdır.

Kırık Diş Dolgu Olur Mu?

Ağrı ve kırık diş görünümü dolgu yapılarak geçmektedir. Kırık dişlere yapılan dolgu çeşidine hekim karar vermektedir.

Kırık Diş Çekimi Fiyatları

Kırık diş çekimi fiyatları hekimden hekime değişkenlik göstermektedir. Fiyatlara etki eden farklı durumlar mevcut olabilmektedir.