ESTÜ, Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme Sınavını Başarıyla Gerçekleştirdi

TAKİP ET

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme Sınavını Başarıyla Gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Yılı Görevde Yükselme (Şube Müdürü) Sınavı, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Sınav Hizmetleri Birimi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Ankara sınav merkezinde, 15 farklı sınav binasında düzenlenen sınav, tek oturum halinde yapıldı ve 100 dakika sürdü. Toplamda 8 bin 250 adayın katıldığı bu önemli sınav, başvuruların tamamının https://basvuru.eskisehir.edu.tr adresi üzerinden online olarak yapıldığı bir süreçten geçti. Sınavın koordinasyonu ve icrasında, yaklaşık 700 kişilik bir ekip görev aldı.

Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan, sınavın düzenlendiği Eskişehir Teknik Üniversitesi Sınav Hizmetleri Birimini ziyaret ederek, sınavın koordinasyonunda görev alan personelden detaylı bilgiler aldı. Rektör Özcan, yaptığı açıklamada, "Sınav Hizmetleri Birimi, altyapısını güçlendirerek deneyimli ekibiyle birlikte ülkemizde ve yurt dışındaki merkezlerde güvenilir ve kaliteli ölçme-değerlendirme hizmeti sunabilecek konuma ulaştı" ifadelerini kullandı. Üniversitenin kuruluşundan bu yana ilk defa, kurum dışında ve farklı bir kurum adına gerçekleştirilen sınav organizasyonuna vurgu yapan Rektör Özcan, "Sınav Hizmetleri Birimi, artık kurum içi ve dışından gelebilecek sınav taleplerini karşılayabilecek kapasiteye ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

Sınav sonuçları, 24 Kasım 2023 tarihinde adayların erişimine açılacak ve sonuçlara https://basvuru.eskisehir.edu.tr adresinden ulaşılabilecek. Bu başarıyla tamamlanan sınav, üniversitenin sınav organizasyonlarını daha geniş bir perspektifle ve başarıyla yürütebilme yeteneğini ortaya koymaktadır.