Doğru Fon Perde Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

TAKİP ET

Fon perde modelleri eşsiz tasarımları ve renkleri ile dekorasyonlara şıklık katmaktadır. Siz de yapacağınız dekorasyonlarda Perde Outlet fonlarının modern tasarımları ile tanışın!

 

Fon perde modelleri eşsiz tasarımları ve renkleri ile dekorasyonlara şıklık katmaktadır. Siz de yapacağınız dekorasyonlarda Perde Outlet fonlarının modern tasarımları ile tanışın!

Sürekli gelişme gösteren perde sektöründe fonlar, dekorasyonların olmazsa olmaz parçaları arasındadır. Her zevke ve dekorasyona uyum sağlayacak modellerin olması, kişisel zevkleri ortaya çıkarmaktadır.  Böylelikle her oda için farklı olarak tasarlanan fonlar, kişiye özgü alanların oluşturulmasına imkân sunar.

Dekorasyonlara Uyum Sağlayacak Fon Perde Modelleri 2023

Geçmişte ve günümüzde bir dekorasyon oluşturulurken, tülden fona kadar her detay düşünülür. Çünkü odanın dekorasyonunu tam olarak gösterecek tamamlayıcı parça, perdedir. Desenleri, renkleri ve dokularıyla göz dolduran fonlar arasından hangisini seçeceğinizi bilmiyor musunuz? Dekorasyonlarınız için uygun olan perde fonlarını inceleyelim!

1 - Düz Fon Perde Modelleri

2023 perde fon modelleri arasında sade ve çeşitli detaylara sahip birçok tasarım bulunur. Yaşam alanlarında oluşturulmak istenen dekorasyon hareketli ise, daha sade ve şık tasarımlar tercih edilmelidir. Böylelikle dekorasyonlarda ölçülü şıklık yakalanabilir. Aynı zamanda sade bir şekilde dekore edilmiş yaşam alanları için de, desenli ve detaylı fonlar tercih edilmelidir.

Mavi, siyah, gri, füme ve yeşil tonlardaki düz fonlarla gösterişli dekorasyonlar oluşturulur. Mobilyalar, aksesuar ve objelerle bir bütün halinde olan fonları tercih etmeniz yaşam alanlarınıza zarafet katacaktır.

2 - Gri Fon Perde Modelleri

Dekorasyonda en trend renkler arasında yer alan gri, perde tasarımlarında da öne çıkmıştır. Bu renk odalara zenginlik ve derinlik kazandırmaktadır. Gri rengin en önemli özelliği her dekorasyona kolaylıkla uyum sağlayacak bir tona sahip olmasıdır. Bu fonlar; yaşam alanlarında birçok renk kullanılsa bile, dekorasyonları nötrleyecek bir havaya sahiptir.

3 - Salon Fon Perde Modelleri

Ev dekorasyonunda her odanın ayrı bir özenle dekore edilmesi gerekir. Ancak bazı odalar için dekorasyon yapılmasının ayrı bir önemi vardır. Bu alanlardan bir tanesi salonlardır. Salonun daha şık ve gösterişli olabilmesi, seçilen mobilyalara uyumlu fonlar ile gerçekleşir.

Salon fon perde için tercih edilecek tasarımların; hem evdeki diğer perdelerle uyumlu olması hem de odanın genel stiline uyum sağlaması gerekir. Bu sayede istenilen görüntünün oluşması sağlanır.

4 - Siyah Fon Perde Modelleri

Daha modern ve çağdaş bir ortam oluşturmak için, siyah fonlar ideal bir tercih olmaktadır. Bu renk fonlar uygun oda dekorasyonlarında tercih edildiğinde, ortamın havasını yükseltecek niteliğe sahiptir.

Yatak odaları ve salonlar için dekorasyon önerisi olarak sunulan siyah fonlar; güneş ışığının engellenmesini sağlaması açısından da tercih edilir. Yazın veya kışın odanın ısısını dengeleme konusunda da işlevsel bir özelliğe sahiptir.

5 - Keten Fon Perde Modelleri

Doğal görüntüsüyle öne çıkan keten fonlar, dekoratif amaçlı tercih edilmektedir. İlk başta kırışık bir yapıda olması ve düzenli olarak ütü istemesi kafaları karıştırsa da, pratik bir kullanıma sahiptir.

Daha çok kış aylarında ortamın ısısını ayarlaması ve sağlam bir yapıda olması, bu fonlara olan ilgiyi artırmaktadır. Keten fonlar hem kullanım hem de şıklık açısından; en çok tercih edilen perde modelleri arasında gösterilmektedir.

Fon Perde Tutucu Çeşitleri Nelerdir?

Perde Outlet; perde aksesuarları konusunda sürekli olarak gelişme göstermektedir. Bu sayede çeşitli aksesuar arasından seçim yapmanız daha kolay olmaktadır. Peki, fon perde tutucu nasıl takılır? Açıklayalım!

Mandal tutucular veya mıknatıslı tutucular gibi farklı modelleri bulunan perde aksesuarları, pratik bir kullanıma sahiptir. İki ucun birbirine yaklaştırılması sonucu aksesuarın kullanımı gerçekleşmektedir.

Fon Perde Fiyatları Hangi Aralıklardadır?

Tasarım seçimi fon perde fiyatları ile eşdeğer noktadadır. Fon fiyatlarının belirlenmesinde modelden ölçüye kadar birçok faktör etkilidir. Dekorasyonlarınıza şıklık katacak Perde Outlet fonları; ₺155,99 ve ₺650,99 aralığındadır. Tabii bu fiyatlarda en önemli ve belirleyici nokta, perdelerin tasarımı ve ölçüsü olmaktadır.