Edirne'de Eski HDP'li Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı PKK-KCK Üyeliği İddiasıyla Yakalandı

TAKİP ET

Edirne'de Yasa Dışı Yollardan Yurt Dışına Çıkmaya Çalışan Eski HDP'li Belediye Başkanı PKK-KCK Üyeliği İddiasıyla Yakalandı

Edirne'de, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan bir kişi yakalandı. Söz konusu kişi, Diyarbakır'ın eski HDP'li Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı F.A. olarak belirlendi. Olay, geçmişte PKK-KCK terör örgütü üyesi bir kişinin bölgeden geçeceği bilgisinin alınması üzerine Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin harekete geçmesiyle meydana geldi.

Ekipler, Meriç Nehri ve çevresinde gece geç saatlere kadar arama yaparak kaçma hazırlığında olan F.A.'yı Pazarkule Sınır Kapısı yakınlarında yakaladı. F.A.'nın kimlik kontrolü sırasında, 'PKK-KCK silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde istinafta dosyasının olduğu ve ayrıca 2016 yılında İstanbul Fatih Vezneciler patlamasında saldırıyı düzenleyen PKK-KCK üyesinin cenazesine katıldığı bilgisi tespit edildi.

Şu an için F.A.'nın emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Edirne Adliyesine sevk edilmesi beklenmektedir. Bu olay, yasa dışı göçmen kaçakçılığı ve terör örgütü üyeliği ile ilgili ciddi güvenlik endişelerini gözler önüne sermektedir.