En İyi İşyeri Hemşireliği Kursu

TAKİP ET

 

İşyeri hemşireliği kursu, gerek iş imkanları gerekse de kariyer fırsatları nedeniyle her geçen gün daha fazla ilgi görmektedir. Doğru kurumlardan alınan bu kurs, adayların diğer sağlık personeli olarak görev yapmasını sağlar. Ancak sürecin sorunsuz olması için en iyi kurumun tercih edilmesi gerekmektedir.

İşyeri Hemşireliği Kursu Nedir?

İşyeri hemşireliği kursu; diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylara verilen bir eğitimdir. Söz konusu eğitim, aynı zamanda DSP eğitimi veya DSP kursu isimleriyle de bilinmektedir. Eğitim süreci sonunda adaylar DSP sınavına girer ve bu sınavdan başarılı olanlar, DSP sertifikası alarak görev yapmaya başlayabilir.

Diğer sağlık personeli (DSP) eğitimi, toplam 90 saatten oluşmaktadır. Eğitimin tamamı uzaktan yapılmakta olup, adayların herhangi bir eğitim kurumuna gitmeleri veya fiziki olarak orada bulunmaları gerekmektedir. Dolayısıyla internetin olduğu her yerden bu eğitimi almak mümkündür.

Eğitim, toplamda 90 saatten oluşur. Eğitimin 40 saatlik kısmı a-senkron şekildedir ve adaylar bu süreçte pasiftir. Yani online olarak eğitim videoları izlenerek bu süreç tamamlanır. Buradaki eğitimler 7 günde tamamlanır.

Eğitimin ikinci bölümü ise senkron olarak yapılır. Adaylara bu bölümde 50 saat eğitim verilir. Eğitimler senkrondur ve kursiyerler bu süreçte aktif olurlar. Kamera açmanın ve katılımın zorunluğu olduğu eğitimler, 1 haftada tamamlanır.  

Eğitim sürecinde adayların sadece 6 saat devamsızlık hakkı vardır. Bu hakkı aşanlar, yani 7 gün devamsızlık yapanların eğitimleri iptal olmakta ve süreç dışına alınmaktadırlar. Bundan dolayı adayların devamsızlık konusuna özel bir önem vermesi ve devamsızlık hakkını aşmaması gerekir.

İşyeri hemşireliği kursu, sadece gerekli şartları sağlayan adaylara verilir. Gerekli şartlar ise şu şekildedir:

Hemşirelik

Sağlık memurluğu

Acil tıp teknisyenliği

Çevre sağlığı teknisyenliği

Bu bölümlerden birinden mezun olan adaylar, ilgili eğitimi alabilmektedir. Bunların haricindeki kişiler ise ilgili eğitime kabul edilmemektedir.

İşyeri Hemşireliği Kursu Fiyatları

İşyeri hemşireliği kursu, toplamda 90 saatten oluşan eğitimdir. Bu eğitim için ödenmesi gereken ücret ise farklı etkenlere göre değişmektedir. Bundan dolayı net bir rakam vermek ve DSP kursu fiyatları ile ilgili kesin konuşmak çok zordur.

Bu süreçte fiyatları etkileyen farklı unsurlar vardır. Bunlar şu şekildedir:

Eğitim veren kurumun fiyat politikası

Kontenjanların doluluk oranı

Genel ekonomik durum

Eğitim kadrosunun büyüklüğü

Teknik imkanlar

Dokuman desteği

Online eğitim ve deneme desteği

Bu tür unsurlar, maliyetlerin artmasına ve dolayısıyla da fiyatların yükselmesine neden olmaktadır. Ancak burada önceliğin uygun fiyat değil, kaliteli eğitim olduğu unutulmamalıdır. Aksi takdirde alınan eğitim beklentileri karşılamayacak, sınavdan istenen sonuç alınamayacak ve bu süreçte harcanan para ve zaman boşa gidecektir.

Bu türden olumsuzlukların yaşanmaması için kaliteli eğitim kurumları arasından uygun fiyatlı olanlar tercih edilmelidir. Yani öncelik fiyat değil, kaliteli eğitim olmalıdır.

İşyeri Hemşireliği Kursu Nereden Alınır?

İşyeri hemşireliği kursu için çok sayıda alternatif vardır. Özellikle 90 saatlik eğitimin tamamının uzaktan verilmesi, bu noktadaki alternatifleri ciddi anlamda artırmaktadır. Ayrıca eğitimi almak isteyenlere önemli fırsatlar vermektedir.

Uzaktan eğitim sayesinde adaylar sadece ikamet ettikleri yerdeki kursları değil, Türkiye’nin her yerindeki kursları tercih edebilmektedir. İşte bu durum, kaliteli eğitim almayı ciddi anlamda kolaylaştırmıştır. Kalitesi ile bilinen ve uzun zamandır sektörde yer alan kurumlardan eğitim almak, bu sayede mümkün olmaktadır.

İşyeri hemşireliği eğitimi için tercih edilecek kurumun sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Bu özelliklerden öne çıkanlar şunlardır:

Yüksek kalitede eğitim

Eğitim kadrosunun kaliteli ve deneyimli olması

Eğitim kadrosundan işyeri hemşirelerinin yer alması

Doküman desteği

Online deneme imkanı

Çalışma grupları

Eğitim ve sınav sonrasında destek

Uygun fiyat

Buradaki hususlara dikkat edilmesi durumunda beklentileri karşılayacak bir eğitim alınabilir. Kaliteli eğitim, hem sınavı sürecinin kolay geçmesini hem de mesleki sorumluluk ve donanımın kazanılmasını sağlar.

Tema Akademi, işyeri hekimliği kursu konusunda öne çıkan kurumlardandır. Kaliteli eğitimi ve uygun fiyat avantajı ile her anlamda beklentileri karşılar. Siz de işyeri hemşiresi olmak istiyorsanız, Tema Akademi ile iletişime geçebilirsiniz.