Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınına Dışişleri Bakanlığından kınama

TAKİP ET

İsrail polisi tarafından korunan binlerce fanatik Yahudi yerleşimci, 'Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya saldırı düzenledi. Dışişleri Bakanlığı, resmi bir açıklama yaparak, İsrail'deki binlerce fanatik Yahudi tarafından gerçekleştirilen Mescid-i Aksa baskınına şiddetle karşı çıktı.

 İsrail polisinin korumasındaki binlerce fanatik Yahudi yerleşimci, 'Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın üçüncü gününde işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskınlar sırasında İsrail polisi, Eski Şehir bölgesinde demir bariyerler ve kontrol noktaları oluşturarak Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin vermedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'ne göre, 1142 Yahudi yerleşimci Aksa'ya baskın düzenledi. Mescid-i Aksa'yı korumak için nöbet tutan Filistinli kadın aktivistler, tepkilerini göstermek amacıyla Yahudi yerleşimcilere karşı protesto düzenledi. İsrail polisi, müdahalede bulunarak arbede yaşandı ve iki Filistinli kadını gözaltına aldı.

Yahudilerin Sukot Bayramı süresince Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlar artış gösteriyor. Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklama yaparak bu olayı kınadı ve İsrail Hükümeti'nden gerilimi artıracak eylemlerden kaçınma çağrısında bulundu.

 

Dışişleri Bakanlığı: “Mescid-i Aksa’ya düzenlenen saldırılar kabul edilemez”

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanlığı, Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekanların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu açıkladı.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Son dönemde Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ihlaline yönelik artan eylemlerden derin endişe duyuyoruz.
Kudüs’te başta Harem-i Şerif olmak üzere kutsal mekânların kutsiyetini ve tarihi statükosunu ihlal eden saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez.
İsrail Hükümeti’ne sahada gerilimi artıracak her türlü tahrikkar eylemden kaçınması çağrımızı ve bu doğrultuda gerekli adımların ciddiyetle ve süratle atılması yönündeki kuvvetli beklentimizi yineliyoruz” ifadelerine yer verildi.