Fethiye'de Gezilecek Yerler

TAKİP ET

Fethiye'de Gezilecek Yerler Türkiye'nin muhteşem güzellikteki tatil beldesi ve sahil bölgesi olan Fethiye'yi henüz keşfetmediyseniz bu yazımız tam size göre!  Akdeniz'in doğal cenneti olarak anılan ve zengin tarihi, masmavi denizi ve eşsiz doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbeden Fethiye sizi bekliyor! Fethiye'de keşfedilecek harika yerlerin sayısı oldukça fazla. İşte Fethiye'de gezilecek yerleri ele aldığımız minik rehberimiz;

Fethiye'de Gezilecek Yerler

Türkiye'nin muhteşem güzellikteki tatil beldesi ve sahil bölgesi olan Fethiye’yi henüz keşfetmediyseniz bu yazımız tam size göre!  Akdeniz’in doğal cenneti olarak anılan ve zengin tarihi, masmavi denizi ve eşsiz doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbeden Fethiye sizi bekliyor! Fethiye'de keşfedilecek harika yerlerin sayısı oldukça fazla. İşte Fethiye'de gezilecek yerleri ele aldığımız minik rehberimiz;

Fethiye Hakkında

Muğla iline bağlı bir ilçe olan Fethiye, binlerce yıldır uygarlıkların gözdesi olmuş bir bölge. Likya Uygarlığı’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na birçok medeniyetin hakim olduğu Fethiye’de tarihin izlerini görmek mümkün. Özellikle deen Likya Uygarlığı’nın altın döneminden günümüze ulaşabilen oldukça kıymetli tarihi miraslar bu bölgede tarih turizmi açısından oldukça kıymetli. Likya Uygarlığı’nın ihtişamlı miraslarının arasından deniz, kum ve güneş tatiline uzanan Fethiye’de her anlamda verimli bir tatil deneyimi yaşamak mümkün. Açık hava müzesi olarak anılan Fethiye’nin doğal güzellikleri de tıpkı tarihi mirasları gibi her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekmeyi başarıyor. Neredeyse 6 aya yakın deniz sezonunun sürdüğü Fethiye’nin masmavi koylarında Akdeniz ikliminin keyfini çıkarabilirsiniz.

Fethiye Gezilecek Yerler

Fethiye gibi popüler turizm noktasında gezilecek yerlerin sayısı da epey fazla oluyor. Hem tatil turizmi için hem de tarihi birikimiyle kültürel geziler için Fethiye dolu dolu bir bölge. Fethiye’de her ikisini de birlikte keşfedeceğiniz bir gezi planı yaparsanız daha verimli bir tatil keyfi yaşamanız mümkün. Likya Yolu’nun da içinden geçtiği Fethiye’de plajlar, antik kentler, kanyonlar ve daha nicesi gezilecek popüler yerler olarak öne çıkıyor. 

Fethiye’de bölgenin asırlar öncesinden bugüne uzanan kıymetini anlamak ve zamanda yolculuğa çıkmak için Amintas Kral Mezarları mutlaka gezi listenizde yer almalı. Özellikle son yıllarda popülerleşen terk edilmiş bir köy olan Kayaköy fotoğraf çekmek için keyifli bir alan. Doğanın içinde keyifli bir gün geçirmek, buz gibi suda serinlemek için Saklıkent Kanyonu, masmavi denizi ile Ölüdeniz, tekne gezisi ile keşfe çıkacağınız koylar Fethiye gezisinde mutlaka göreceğiniz yerler arasında olmalı. 

Fethiye Plajları

Fethiye, muhteşem kumsallarıyla ünlü popüler bir turizm bölgesi. Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Ölüdeniz büyüleyici bir manzaraya sahip. Bembeyaz kumları ve turkuaz renkli deniziyle ünlü Ölüdeniz’de sakin bir gün geçirmek isteyenler günün her saatinde plajda yerini alıyor. Tabi ki Fethiye’nin en ünlü plajı burası olsa da görülmesi gereken tek yer burası değil. Tekne turu ile rahatça ziyaret edebileceğiniz Kelebekler Vadisi, merkeze yakın olan Çalış Plajı ve Belcekız Plajı da Fethiye’nin en popüler plajları arasında yer alıyor. Fethiye’ye gittiğinizde masmavi ve tertemiz plajlarında güneşin ve denizin tadını çıkaracağınızdan emin olabilirsiniz. 

Fethiye Konaklama

Fethiye'de konaklama seçenekleri oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Butik otellerden lüks zincir otellere birçok alternatifi Fethiye’de bulabilirsiniz. Fethiye otelleri şehir merkezinde lüks otellerden, deniz kenarındaki butik pansiyonlara kadar birçok seçenek her yıl binlerce misafire ev sahipliği yapıyor. Ölüdeniz’e daha yakın olmak isteyen ve deniz,kum, güneşin tadını çıkarmak isteyen tatilcilerin en çok tercih ettiği yer Ölüdeniz bölgesindeki oteller oluyor. Burada daha çok butik otel seçeneklerinin olduğunu söyleyebiliriz. 

Popüler Fethiye Otelleri

Fethiye, konaklama konusunda birçok seçeneğe ev sahipliği yapıyor. Kimi oteller lüks ve doğayla iç içe bir konaklama deneyimi sunarken, kimi oteller ise deniz manzaralı odalarıyla dikkat çekiyor. Fethiye otel fiyatları arasından bütçenize ve beklentilerinize en uygun burada mutlaka bulabilirsiniz.

Fethiye, tarih, doğa ve deniz tutkunları için eşsiz bir destinasyon. Antik kalıntıları, muazzam plajları ve konforlu konaklama seçenekleriyle Fethiye, Türkiye'nin en gözde tatil bölgelerinden biri. Tatil planlarınızı yaparken, Fethiye'de gezilecek yerleri keşfetmeyi ve en uygun fethiye otellerinde yerinizi ayırtmayı unutmayın!