İmplant Diş Tedavisi

TAKİP ET

Özellikle insanlarda çene kemiğine uygulanan implant tedavisi, yapay diş kökleri olarak titanyumdan yapılan yapay diş kökleri diş eksikliği yaşayan bireyler için uygun bir seçenek olarak görülmektedir.

İmplant Diş Tedavisi

Özellikle insanlarda çene kemiğine uygulanan implant tedavisi, yapay diş kökleri olarak titanyumdan yapılan yapay diş kökleri diş eksikliği yaşayan bireyler için uygun bir seçenek olarak görülmektedir.

Genellikle herkes için uygulanmaya müsait olan bu implant diş uygulamaları herhangi genel sağlık problemi taşımayan kişilerde uygulanabilmektedir.

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?

Bireyde implant diş tedavilerinin çeşitli faydaları bulunmaktadır. Özellikle uygulandığında normal diş gibi görülen ve doğal bir diş hissi yaratan bu implantlar insanlarda akıcı konuşma, yemek yemekte kolaylık, özgüven, ağız sağlığı ve uygunluk konusunda çeşitli faydalar sağlamaktadır.

Tedavi sonrasında düzenli bir bakım yöntemleri ve uzmana düzenli görünmek ile birlikte implant diş çok faydalı bir seçenek olarak da görülebilmektedir.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

İmplant diş uygulamalarında tedavi sürecine başlamadan önce özellikle ağızda kemik yapısı önemli bir durumu oluşturmaktadır. İmplant tedavisi insanların ağız yapısına etki edebileceği gibi bu uygulamayı yaptırmadan önce dikkat edilmesi gereken çeşitli durumlar da bulunmaktadır.

Ağız hijyeninin tedavi öncesinde uygun durumda olması özellikle dikkat edilmesi gerekenlerin arasında ilk sırada gelmektedir.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?

İmplant diş tedavileri genellikle çeşitli aşamalardan oluşmaktadır. Özellikle bu konuda ilk muayene çok önemli ve ilk aşama olarak görülmektedir. Bir uzman tarafından gerçekleştirilen muayene ile hastanın implant tedavisine uygun olup olmadığı ilk aşamada belirlenmektedir.

Bu aşamadan sonra implant tedavisi operasyon aşaması yer almaktadır. Özellikle operasyon aşaması asıl işlemin gerçekleştiği aşama olarak uzman tarafından dikkat ile gerçekleştirilmektedir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Bir diş hekimi tarafından bireylerde dişlerin estetik görünümünü iyileştirmek için birtakım uygulamalar yapılmakta ve bu uygulamalar genellikle gülüş tasarımı olarak adlandırılmaktadır. Bu uygulamanın gerçekleştirilmesi bireyin istekleri ve şikayetleri doğrultusunda değişebilmektedir ve genellikle 2 hafta bir süre içinde bu estetik işlemler kalıcı olarak uygulanmaktadır.

Gülüş Tasarımı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bu tasarımın tedavi yöntemleri işlemlerinde diş beyazlatma, diş eti estetiği ve porselen lamineler ve kaplamalar ile zirkonyum kaplamalar ve tel tedaviler yer almaktadır.

Gülüş tasarımı tedavi yöntemleri geniş yöntem seçeneklerini beraberinde sunmak ile birlikte bu tedavi yöntemleri kişiden kişiye göre değişebilen uygulama seçeneklerini de içermektedir.

Gülüş Tasarımı Tedavi Fiyatları

Tedavi süresi, tedaviyi gerçekleştirecek uzman ve kliniğin bulunduğu bölge ile kişiden kişiye göre değişebilen bir fiyatlara sahip olan bu uygulamada herhangi bir net fiyat vermek mümkün değildir.

Özellikle gülüş tasarımı tedavileri, günümüzde diğer uygulamalara nazaran biraz pahalı olarak görülen uygulamalardır. 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?

Bir diş hekimi aracılığı ile gerçekleştirilen zirkonyum kaplama uygulaması, bireyde dişlere herhangi bir soruna yol açmayan bir yöntem olarak bilinmektedir. Diş hekimi tarafından bu tedavi uygulamasında hastanın ağız ve diş yapısı ölçüsü alınmaktadır.

Klinik ve steril bir ortamda gerçekleşen bu tedavi yönteminde hastanın dişlerine uygun olarak bir üst yapı işlenmekte ve diş ile uyum kazanması da sağlanmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?

Diğer kaplama yöntemlerine nazaran daha estetik bir görüntü sağlayan bu uygulamada porselen bir beyaz mat görünüm sağlanmaktadır.

Diş eti ile uyum gösteren bu uygulamanın avantajları arasında bu uygulamanın uzun ömürlü olması, alerji riski taşımaması ve diş eti sağlığına katkıda bulunması özellikleri yer almaktadır.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?

Gelişimini tamamlamış ve olgun birey haline gelmiş tüm kişiler için uygun olan bu uygulama özellikle diş ve çene kemiği konusunda sorun yaşayan herkes için uygun bir seçenek olarak görülmektedir.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?

Son derece hijyenik bir kaplama türü olarak görülen zirkonyum kaplama bu uygulamayı yaptıranlar arasında memnuniyetin yoğun olduğu uygulamalar arasındadır.

Zirkonyum Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?

Dişlerde tercih edilen bir kaplama yöntemi olarak bu uygulama sonrasında birey çeşitli ağrılar yaşayabilmektedir. Geçici olan bu ağrılar, kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bu işlemde dişlerin yapımında 4-5 gün gibi bir süreye ihtiyaç duyulur. Zirkonyum kaplama uygulaması tüm aşamaları ile birlikte 1 hafta civarında sürebilmektedir.