Jordan Henderson, Liverpool'dan Ayrılarak Al Ettifaq'a Transfer Oldu: Kaptanın Suudi Arabistan Macerası Başlıyor

TAKİP ET

İngiliz futbolcu Jordan Henderson, kariyerine Suudi Arabistan'da devam edecek

Liverpool'un uzun yıllar takım kaptanlığını yapan Jordan Henderson, İngiltere Premier Lig ekibinden ayrılarak Suudi Arabistan'daki Al Ettifaq'a transfer oldu. Bu önemli transfer, 33 yaşındaki İngiliz futbolcunun kariyerine yeni bir dönemle devam edeceğinin habercisi oldu.

Henderson, 12 sezon boyunca Kırmızılar için 492 maça çıkarken 33 gol ve 61 asistlik performansıyla da önemli katkılar sağladı. Ayrıca Liverpool ile birlikte 8 kupa kazanma başarısı gösterdi. En unutulmaz anlarından biri, 2019-2020 sezonunda Premier Lig'de şampiyonluk yaşayarak kulübün 30 yıllık hasretine son vermesi oldu. Aynı dönemde takımıyla birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşama şansını da elde etti.

Henderson'un ayrılışı üzerine Liverpool, bir veda paylaşımı yaparak ona teşekkürlerini iletti ve onun futbolculuk kariyerinin yeni aşamasında başarılar diledi.

Al Ettifaq'ın teknik direktörlük görevine geçtiğimiz ay, bir diğer Liverpool efsanesi olan Steven Gerrard'ı getirmesi ise futbol dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. Gerrard, artık bu takımda teknik direktör olarak görev yapacak ve Henderson ile eski takım arkadaşlarının yolunu kesiştiğini görmek heyecan verici bir durum olarak değerlendiriliyor.