İş Güvenliğinde Emniyetli Bıçak ve Kimyasal Emici Kullanımı

TAKİP ET

 

 

Kişinin yaşamını devam ettirebilmesi için çalışmaya ihtiyacı vardır. Çoğumuz mesleğimizi ve koşullarını seçemediğimizde dolayı ağır koşullar altında tehlikeli işlerde çalışıyor olsak da gündelik yaşamımızı devam ettirebilmek için mevcut olan tehlikeli çalışma koşullarına karşı sağlığımızı koruyucu ve iş güvenliğimizi sağlayıcı tedbirler almak zorundayız. Baret, Paraşüt tipi emniyet kemeri, Toz gözlüğü, iş ayakkabısı vb. iş güvenliği malzemeleriyle çalışanımızın sağlığını koruyarak işimizin sürekli olarak devam etmesini sağlarız. Ayrıca yaptığımız işe uygun olan iş güvenliği ekipmanlarını kullanarak yaptığımız işteki başarı yüzdemizi arttırabiliriz.

Emniyetli Bıçak Nedir?

Gündelik yaşamda genellikle yiyecekleri doğramaya ihtiyaç duyduğumuzda kullandığımız bıçaklar kesici bir özellikte olduğundan dolayı işinizi yaparken dikkat etmeniz gereken bir ekipmandır. Normal bir bıçağı dalgın anınızda kullanırken yaralanma riskiniz vardır. Ancak emniyetli bıçak  asansör özelliği bulunduğundan kullanmadığınız sırada kapatabilmeniz ve istediğiniz boyutlarda kullanımı mümkündür. Emniyetli bıçaklar paslanmaz özellikte olduğundan uzun süreli kullanılabilirler. Bunun yanı sıra Emniyetli bıçaklarda iletkenlik ve yalıtkanlık özelliği bulunmamaktadır.

 

 

İş güvenliği malzemelerinden en çok kullanılan ve tercih edilen Ekipman olan emniyetli bıçakları ev ve işyerlerinizde elinizin altında bulundurarak ihtiyaç dahilinde kolaylıkla ulaşabilir ve kullanabilirsiniz.

Kimyasal Emicileri Kullanırken Dikkatli Olunuz.

Hemen hemen tüm çalışma sahalarında sağlığa zarar verici kimyasal maddelerle karşı karşıya kalmaktayız. Oldukça tehlikeli olan bu maddeleri bir yerden bir yere taşırken vücuda temasını önlemek amacıyla kimyasal emiciler kullanılmaktadır. Tehlikeli maddeler sınıfında olan ve vücuda teması dahilinde kişinin hayati fonksiyonlarını olumsuz olarak etkileyen kimyasal madde ve sıvıların taşınırken herhangi bir damlama veya sızması durumunda tepkimeye girmemesi için doğru ekipmanlarla kullanılması gerekir.

 

 

 

 

Kimyasal emiciler çeşitlilik içermekte olup kullanım sahasına göre farklı özellikte üretilmiştir. İş güvenliği ekipmanları hayatımızın her anında ihtiyaç duyduğumuz ve kullanımı kolaylık sağlayan bir araç gereçlerdir. Sizlerde sağlığınızı korumak ve iş güvenliğinizi sağlamak için ev ve iş yerlerinizde aldığınız koruyucu önlemlerle tam koruma sağlayabilirsiniz. Piyasasına göre oldukça geniş ürün portföyü ve müşteri ağı bulunan Propazar firmasının web sitesini ziyaret ederek sipariş oluşturabilirsiniz.