İş kıyafeti ve iş elbisesinin Giyerek Koruyucu Önlemler Alın

TAKİP ET

 

İş güvenliği malzemeleri kapsamında olan Ve kullanıldığı takdirde kişinin Sağlığını koruyucu ve iş güvenliği konusunda önlem alıcı tedbirlerden olan iş kıyafetleri veya iş elbiseleri doğru kullanımlarda tam koruma sağlamaktadır.

İş koluna ve yapılacak işe uygun üretilen kişisel koruyucu donanım ekipmanlarından iş elbiseleri, her zaman yüksek koruyuculukta olan elbiselerdir. İş elbiseleri yapılan işe göre yırtılmaz, yanmaz derecede dayanıklılığı yüksek olmalıdır. İş yerinde meydana gelen yaralanma ve kazalara karşı dayanıklı olmalıdır.

İş Elbiselerinin Kullanımını Zorunlu Kılan Neydi?

Son yıllarda popülaritesi olan dijital ortamda yapılan alışverişlerde ürünlerin müşteriye rahatlıkla ulaşımını sağlamak amacıyla kuryeciler mesleği ön plana çıkmıştır. Oldukça zorlu şartlarda çalışan kuryelerin teslimatlarını hızlı şekilde gerekli adreslere güvenle ulaştırmaları için giydikleri kıyafet önemlidir. Kuryelerin tercih ettikleri iş elbiseleri hayati organlarını koruyucu özellikte olmalıdır. Fabrikada çalışan kişiler günlük kıyafetlerini korumak amaçlı da iş kıyafeti giymektedir. Sizlerde iş yaparken tercih ettiğiniz iş kıyafette konfor, rahatlık ve dayanıklılık arıyorsanız web sitemize bekleriz.

İş Kıyafetleri tam koruma sağlar mı?

2017 yılında işle ilgili yaralanmaların çoğunu iş kazaları oluşturmaktadır. Yaralanmaların % 26’sı ekipmanın çarptığı takılıp kalan kazalarken % 25, 8’i düşme, kayma ve takılmadan kaynaklanmıştır. Kazanın olduğu yerlerin hizmet sektörü, imalat ve inşaat olduğu saptanmıştır. Tehlikeli ortamlarda çalışan işçilere doğru koruyucu iş kıyafetleri verilerek çalışanların yaralanmaları önlenebilir. Örneğin işinize uygun iş kıyafeti tercih edersiniz laboratuvardaki kimyasal solüsyonlardan, çalışılan ekipmanlardan sıçrayan hareketli parçalardan kaynaklı fiziksel tehlikeleri ve yanıcı malzemelerle çalışan işçilerin yangın riskini en aza indirmeniz mümkündür.

İş kıyafetleri zararlı maddelerin vücuda sızmasını engelleyerek adeta bariyer görevi görür. Tehlikeli maddeler vücuda sızarak temas etse dahi yaralanmaların boyutunu ciddi oranda en aza indirir. İşçileri tehlike anında alandan kaçış süresine kadar uzun süreli koruyarak zarar görmelerini engeller. Tabiki tüm bu saydıklarımızın yanında uzun süreli kullanım için iş kıyafetlerinin kaliteli de olması gerekmektedir. Ayrıca iş yerinde fiziki saha ve çalışanların giydiği kıyafetler gerçekleştirilen işin verimine pozitif katkı sağlamaktadır.

Çalışırken kendinizi rahat ve güvende hissetmek istiyorsanız İş güvenliği malzemelerinden olan iş elbiseleri ve iş kıyafetlerini çalışma süreciniz boyunca titizlikle kullanmaya dikkat edin. Tesislerimizde kurumsal kimliğinize uygun farklı çeşitlikte iş kıyafetleri üretiyoruz. Merak ettikleriniz ve daha detaylı bilgi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz