Foça Gencelli Sahili Petrol Türevi Atıklarla Kirlendi: Denizde Doğa Katliamı Şüphesi

TAKİP ET

Açıktaki bir gemiden denize sızdığı iddia edilen petrol türevi atıklar, sahil şeridine kadar gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı

İzmir'in Foça ilçesinde, Gencelli Sahil şeridi petrol türevi atıklarla kirlendi. Petrol türevi atıkların açıktaki bir gemiden denize sızdığı iddiasıyla ilgili inceleme başlatıldı. Deniz yüzeyindeki atık maddelerin neden olduğu kirlilik, bölgede yaşayanlar ve balıkçılar arasında endişeye neden oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve belediye ekipleri, temizlik çalışmalarına katıldı.

Çevre sakinlerinden Şeniz Ünal, denize gittiğinde zift kaplı deniz görüntüsüyle karşılaştıklarını ve temizlik çalışmalarının hemen başladığını söyledi. Deniz kenarında yürürken terliklere ziftin yapıştığını hissettiklerini dile getirdi. Vatandaşlardan Ayhan Torun ise deniz kenarında büyük top halinde yağların olduğunu gördüklerini ve gemiden atık atıldığına inandıklarını ifade etti. Durumu gerekli mercilere bildirdiklerini söyledi ve gemilere uygun cezaların verilmesini istediklerini belirtti.

Özel bir çevre temizlik şirketinin Bölge Koordinatörü Sedat Zengin, denizi temizlemek için ekipmanlarla bölgeye ulaştıklarını ve detaylı bir temizlik gerçekleştirdiklerini açıkladı. Sahilde kumlara yapışmış olan partikülleri kepçelerle taşıdıklarını ve denizi tekrar girilebilir hale getirdiklerini belirtti.

Foça Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Mol, kirlilik ihbarı üzerine belediye ve kaymakamlığa durumu bildirdiklerini ve deniz yüzeyinde bir gemiden boşaltılan atık madde bulunduğunu öğrendiklerini dile getirdi. Temizleme çalışmalarının devam ettiğini ve kısa sürede tamamlanacağını düşündüklerini ifade etti.