Jinekomasti Kaynaklı Öz Güven Sorunlarına Son!

TAKİP ET

Jinekomasti Kaynaklı Öz Güven Sorunlarına Son!

 

Erkek memesinde kadın tipi meme dokusu büyümesiyle karakterize jinekomasti tedavisi amacıyla farklı yöntemler tercih edilebilir. Bu yöntemlerin başında liposuction gelir. Liposuction aynı zamanda farklı amaçlarla kullanılması da söz konusu olabilen bir prosedürdür. Estetik cerrahi alanının deneyimi ve uzmanlığı ile öne çıkan başarılı ismi Op.Dr. Evren işçi liposuction başta olmak üzere tüm estetik cerrahi ve medikal estetik prosedürlerde başarıları ile tanınmaktadır. Her tür medikal estetik ve estetik cerrahi prosedür hakkında bilgi almak ve uygulama yaptırmak için Op. Dr. Evren İşçi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Jinekomasti farklı yaş grubundaki erkeklerin sık karşılaştığı bir sağlık sorunu olma özelliğine sahiptir. En basit şekliyle, kadın tipi meme dokusunun erkekte görülmesi olarak tanımlanabilecek jinekomasti farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Bazı vakalarda ise jinekomastinin altında yatan bir neden tespit edilemez.

 

Memelerinin görünümü ile ilgili hoşnutsuzluğu olan erkeklere farklı tedavi yöntemleri uygulanır. Hangi tedavi yönteminin uygulanacağı hasta özelinde, meme oluşumunun türüne bağlı olarak belirlenir. Jinekomasti ameliyatı etkili ve sık uygulanan bir tedavi yöntemidir. Jinekomasti ameliyatının amacı; memede bulunan fazla yağı, glandüle dokuyu ve gerekli durumlarda cildi uzaklaştırmaktır. Bu sayede bölgede daha erkeksi bir kontur, daha sıkı ve düz bir göğüs görünümü elde edilebilir.

 

Erkeklerde meme büyümesi aşırı glandüler dokuya bağlı olarak gelişebilir. Jinekomasti ameliyatı sırasında areolanın alt taradında küçük bir kesi yapılır, fazla glandüle doku çıkarılır. Çukurlu bir meme ucu oluşmasını önlemek için meme ucunun altında az miktarda glandüler doku bırakılması tercih edilebilir. Eriyen dikişler atılarak prosedür tamamlanır.

 

Meme büyümesi yalnızca yağ dokusunun fazlalığından kaynaklandığı durumlarda liposuction tedavisi uygulanabilir. Liposuction tedavisinin ilk adımı olarak uygulama bölgesinde küçük bir kesi yapılır.  Deri altındaki yağ dokusu kabullerle çıkarılır. Uygulama öncesi bölgeye sıvı enjeksiyonu yapılmasıyla yağ hücrelerinin daha kolay çıkarılması sağlanabilir. Bölgedeki fazla yağlar çıkarılarak prosedür tamamlanır.

 

Bazı durumlarda hastaya etkili bir tedavi uygulanması için liposuction ve glandüler doku çıkarmaya yönelik prosedürler kombine edilebilir. Bu aşamada ultrason yöntemi kullanılarak bir bez ya da yağ dokusu olup olmadığı tespit edilebilir.

 

Jinekomasti Ameliyatından Sonra İyileşme Nasıl Olur?

 

Jinekomasti ameliyatı sırasında uygulama bölgesindeki kanın ve herhangi bir yara sıvısının tahliye edilmesi için dren yerleştirilir. Drenler genellikle ameliyatın ertesi günü çıkarılsa da bu konuda son karar ameliyatı gerçekleştiren estetik cerraha aittir. Jinekomasti ameliyatından sonra hastalar hafif ve orta derecede ağrılar hissedebilirler. Doktorun reçete ettiği basit ağrı kesiciler ağrıların giderilmesini ve hastanın konforunun artırılmasını sağlayabilir.

 

Tüm cerrahi prosedürlerde olduğu gibi jinekomasti ameliyatından sonraki iyileşme süreci de hasta özelinde değişiklik gösterebilir. İyileşme süreci, hastanın tedaviye verdiği yanıt ve ameliyat sırasında uygulanan teknik gibi detaylara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Jinekomasti ameliyatından sonraki ilk hafta boyunca uygulama bölgesinde morluk ve şişme görülebilir. Bu süreçte hastaların istirahat etmesi ancak tamamen hareketsiz kalmaması önerilir.

 

Jinekomasti ameliyatından sonra uygulama bölgesindeki bandajın üzerine elastik bir korse giydirilir. Bu sayede morarma ve şişmenin kontrol altına alınması amaçlanır. Ayrıca cildin alt tabakaya kadar iyileşmesi süreci desteklenir. Jinekomasti ameliyatından sonra olası bir komplikasyon gerçekleşmesi riski düşük olsa da komplikasyon riski her cerrahi prosedürde olduğu gibi liposuction prosedüründe de bulunur.

 

Jinekomasti ameliyatından sonra en sık görülen komplikasyonlar arasında; morarma, şişlik, kanama, enfeksiyon ve anesteziye karşı olumsuz reaksiyon sayılabilir. Son derece nadir olsa da yara izlerinin kalıcı pigmentasyonu, meme uçlarında asimetri ve duyu bozukluğu ya da görünür yara izleri gibi komplikasyonlarla karşı karşıya kalınabilir.

 

Jinekomasti ameliyatının ardından hastaların iş hayatına ne zaman dönebileceği, hasta özelinde yapılan işin niteliğine, çalışma koşullarına ve iyileşme hızına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ofis ortamında çalışan hastalar çoğunlukla ameliyattan bir hafta sonra işlerine geri dönebilirler. Fiziksel olarak ağır şartlara sahip işlerde çalışan kişilerin genellikle 2 ila 4 hafta bekledikten sonra işe dönmesi söz konusu olabilir.

 

Jinekomasti ameliyatı yapılan ve bölgedeki glandüler doku çıkarılan hastalarda memenin yeniden büyümesi riski neredeyse hiç yoktur. Yağ dokusunun alınması yoluyla tedavi uygulanan hastalarda kilo alımı durumunda memeler yeniden büyüyebilir. Bunun nedeni, memeleri oluşturanın yağ dokusu olmasıdır.

 

Liposuction jinekomasti hastalığının tedavisine ek olarak vücudun belirli bölgelerindeki inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi amacıyla uygulanabilir. Bölgesel inatçı yağ birikintilerinin ortadan kaldırılması sayesinde vücut hatlarını ve orantısını iyileştirmek mümkündür. Daha iyi bir vücut imajına sahip olmak isteyen, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın olmasına karşın bölgesel yağlanma sorunu yaşayan kişiler sıklıkla liposuction prosedürüne başvururlar.

 

Bununla birlikte liposuction kilo verme amacıyla uygulanabilecek ve obezite tedavisinin yerini tutacak bir prosedür değildir. Ayrıca liposuction prosedürünün selülit, cilt sarkması ve gevşemesi sorunlarının çözümü amacıyla uygulanması olası değildir.