Jinekomasti Neden Olur? 

TAKİP ET

Jinekomasti erkeklerde kanserojen hücre içermeyen iyi huylu göğüs büyümesine denir. Jinekomasti  vücutta yaşanan hormonsal bir rahatsızlıktır.

Jinekomasti Neden Olur? 

Jinekomasti erkeklerde kanserojen hücre içermeyen iyi huylu göğüs büyümesine denir. Jinekomasti  vücutta yaşanan hormonsal bir rahatsızlıktır. Erkeklerde meme büyümesi olarak bilinen bu rahatsızlık bazı hormonların görevlerini yapmaması kaynaklı ya da fazla kilolardan kaynaklı meydana gelebilir. Daha birçok sebebinin olabileceği gibi korkulacak bir yanı yoktur. Cerrahi bir müdahale ile kolayca atlatılacak bir hormonel sorundur. Vücuttaki bazı sıkıntılar jinekomasti rahatsızlığına yol açar.  

Jinekomasti Tipleri Nelerdir? 

Jinekomasti rahatsızlığında 3 tane ana tip vardır. Bu tipler Glandüler,  Lipomatöz ve Mikst isimleriyle adlandırılmıştır. En çok ve yaygın görüleni 3. Tip yani Mikst’tir. Çoğu insanda genellikle diğer  iki türün özelliklerini aynı anda bulunduran bu tür yani Mikst  Jinekomasti gözlemlenir.  

Kimlerde Jinekomasti Görülür? 

Jinekomasti genelde kilolu erkeklerde sıkça görülmektedir. Aynı zamanda vücudunda hormonel sorunları olan kişilerde yaş fark etmeksizin bu sorun görülebilir. Testislerinde sorun olan veya aldırmış olan kişilerde bu sıkıntı meydana gelebilir. Bir kaç çeşit tümör türünde örneğin karaciğer tümörü olan kişilerde Jinekomasti olabilir. 

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir? 

Jinekomasti hastalığının en büyük belirtisi ellerinizle kontrol ettiğiniz zaman iki veya bir göğsünüzün uç kısımlarında elinize gelecek bir sertliktir. Bunun haricinde eğer memelerde ciddi bir hassasiyet var ise ve ufakta olsa bir akma söz konusuysa acilen doktorunuza başvurmanız gerekmekte.  

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir? 

Jinekomasti sorunu olan kişilerin en çok yaptırdığı ve neredeyse bütün doktorlar tarafından önerilen tedavi şekli ameliyattır. Kişi ameliyat ile bu sorundan tamamen arınabilir.  

 

Gıdı Estetiği Nedir? 

Günümüzde artık çok yaygın olan gıdı estetiği ile gıdı bölgesindeki yağların alınmasıdır.  Ufak bir işlem olan gıdı estetiği  kısa bir sürede boyun bölgesindeki yağlardan kişiyi kurtarmaktadır.  

  

Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır? 

Gıdı estetiği boyunda herhangi bir sorun varsa yaş sınırlaması olmadan 18 ile 20 yaşlardan itibaren her yaş  kesimine yapılabilecek risksiz bir uygulamadır.  

Gıdı Estetiği İyileşme Süreci 

Gıdı estetiği bilinen diğer estetik türlerine nazaran çok çabuk iyileşmektedir. Gıdı kısmındaki ödem ve şişliklerin geçmesi 3-5 gün kadar kişinin tamamen  normal hayatına dönmesi de 10-15 günü bulmaktadır. Yine de bu sizin vücut yapınıza göre de değişiklik gösterebilir.  

Gıdı Eritme Kaç  Seans Uygulanmalıdır? 

 

Gıdı estetiği  yaptırmak için henüz küçük olan veyahut çok az bir gıdıya sahip kişilerin tercihi olan gıdı eritme ise 4-6 seansta sizlere müthiş bir sonuç vermektedir.  

Gıdı Estetiği Fiyatları? 

Gıdı estetiği fiyatlarına değinecek olursak bir çok insanın görünüşünde meydana getirdiği etkiyi de baz alırsak çok makul fiyatlar verilmektedir. Gıdı estetiği  genel bir fiyat söylemek mümkün değildir. Çünkü yapılacak olan uygulamaya göre değişiklik göstermektedir.

 

Jawline (Çene) Dolgu Nedir?  

Jawline dolgu estetik müdahaleler arasında en kolay ve acısızı diyebiliriz. Çenenizde gözle görülür bir değişime sebep olan bu müdahale yüzünüze bir keskinlik ve ovallik vermektedir.  

Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?  

Jawline Dolgusu yüzünüzü v şekline getirerek boyun burun ve çenenizi eşit bir doğrultuya getirir. Jawline dolgusu sizin daha uzun simetrik ve oval bir yüzünüz olmasını sağlar.  

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?  

Jawline dolgusu çeneden kulağa doğru giden kemik kısmına minik iğnelerle dolgu malzemesinin enjekte edilmesiyle gerçekleşen bir müdahaledir.  Uyuşturulduğu için acı ve ağrısızdır.  

Jawline Dolgusu Kalıcı Mıdır?  

Jawline dolgusu kişiden kişiye değişmekle birlikte bir sene ile 1.5 sene arasında etkisini yitirmektedir.  

Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilebilir Mi? 

Jawline dolgusu kişinin çene ve kulak arasındaki kısmı daha keskinleştirdiği ve yüze bir v havası verdiği için diri bir görüntü sağlar. Jawline dolgusu yaptıran kişilerin yüzleri orantılı olacağı için daha genç görünürler.