Kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde Kırkyama Kursuna katılan kadınlar, 'Kırkyama Çocuk Yorganı Sergisi' açtı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde Kırkyama Kursuna katılan kadınlar, 'Kırkyama Çocuk Yorganı Sergisi' açtı.
Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde hafta içi her gün saat 08.00-17.00 arası Kırkyama Kursu veriliyor. Sabah ve öğlen grubu olmak üzere toplam 40 kursiyerin yer aldığı kursta, birbirinden güzel el emeği ürünler çıkıyor. Sabır ve emeğin bir araya geldiği kursta, kırkyama işini öğrenen kadınlar hem diktikleri yogan, yastık çanta gibi ürünlerin satışını yapıyor hem de terapi gibi nitelendirdikleri kursta güzel anılar biriktirerek sosyalleşiyor. Büyükşehir Belediyesinin sunduğu imkan ile sergi açan kadınlar, ürünlerini görünür kılarak, satış yapma imkanı buldu. Yakın zamanda ünlü bir mağazadan sipariş alan kursiyerler, ekonomik kazanç elde etmenin mutluluğunu yaşadı.
Kırkyama emek ve sabır işidir
Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde Kırkyama Öğretmeni Fatma Kuru, 4 yıldır kursiyerlere kırkyama, iğne oyası, patchwork, ev tekstili gibi birçok alanda eğitimler verdiğini belirterek, Kumaşlarıyla kombinliyorlar, satıyorlar. Şu an 40 sipariş aldılar. Onları yetiştirmeye çalışıyorlar. Sergilere gidiyoruz. Çok büyük ilgiyle karşılaşıyoruz. Kırkyama emek ve sabır işidir. Kırkyama, küçücük parçaları bir araya gelip sabrın ortaya döküldüğü bir şeydir dedi.
Çok ünlü bir mağazadan talep aldık
Sergideki ödüllü işleri anlatan Kuru, Bir tane Mersin il birincisi çocuk yorganımız var. Bir tane Kültür Bakanlığı sanat ödülü almış bir ürünümüz var. Bir de Kültür Bakanlığı onur belgesi almış bir ürünümüz var. Bunlar hem Mersin'in iğne oyasını hem kırkyamayı hem basit iğne nakışlarını birleştirerek ortaya çıkardığımız ürünler diye konuştu. Sergide satış da yapıldığını aktaran Kuru, aynı zamanda dışarıdan da sipariş almaya devam ettiklerini anlatarak, Bir ressamımızın aracılığıyla çok ünlü bir mağazadan talep aldık, oraya çalışıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş oluyor. Aile bütçesine de katkı sağlamış oluyorlar ifadelerini kullandı.
Yaptığımız işlerle ailemize ekonomik olarak katkıda bulunuyoruz
Yaklaşık 4 yıldır Yenice Yaşar Bayboğan Kadın Atölyesinde kırkyama kursuna gittiğini söyleyen Serin Uğur, kanser tedavisi gördüğünü ve kursun kendisine terapi gibi geldiğini anlattı. Uğur, Çok rahatlıyorum. Güzel şeyler çıkarıyoruz. Torunlara bir şeyler yapıyoruz. Yorgan, battaniye yaptık el emeği göz nuru. Bu yüzden Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Artı bir psikolog ihtiyacı hissetmeden el işi nakışlarla gidermeye çalışıyoruz. Gezilerimiz, sosyal faaliyetlerimiz oluyor, sergilerimiz oluyor. Bu bize inanılmaz iyi geliyor. Hocamız ve arkadaş ortamımız çok iyi. Kursumuzdan çok memnunuz dedi.