Karabük'te eğitim öğretimin niteliğini daha da artırmak, eğitim öğretim...
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan "Eğitim Kenti Karabük" projesinin lansmanı 100
Karabük'te eğitim öğretimin niteliğini daha da artırmak, eğitim öğretimde karşılaşılan problemlerin çözümüne yönelik başlatılan Eğitim Kenti Karabük projesinin lansmanı yapıldı.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan Eğitim Kenti Karabük projesinin lansmanı 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı.
Kentin eğitim alanında başarılarının devamının arttırılması için öğrencilere 8 farklı alanda destek olmayı amaçlayan proje ile aynı zamanda öğretmenlerin mesleki gelişimlerini artırması planlanıyor.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Anaokulundan lise seviyesine kadar uzanan yaklaşık, 200 okulumuz, 37 bin öğrencimiz, 3400 kişilik öğretmen ve idareci kadromuz ile, velilerimizin de içerisinde yer aldığı geniş bir kitleyi kapsayan projemiz vasıtasıyla, şehrimize 'Eğitim Kenti Karabük' adıyla yeni bir vasıf getirme hedefindeyiz. Tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim sektörü ile ilgili verileri incelediğimizde, Karabük'ün çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünerek bu projeyi hazırlayıp kendimize yeni hedefler belirledik dedi.
Proje ile sürekli olarak daha iyisini hedeflediklerini ve eğitim standartlarını yükseltmeye yönelik bir motivasyon kaynağı sağladıklarını aktaran Yavuz, Kaliteli eğitimin işgücü niteliğini artırarak ekonomik kalkınmayı desteklediği, eğitimli bireylerin daha yenilikçi ve rekabetçi hale geldiği gerçeğinden yola çıkarak projemizi planladık. Her bireyin potansiyelini en üst düzeye çıkarması gereken bir süreç olan eğitimde fırsat eşitliği ve bireysel farklılıkların göz önüne alınması hususu, projemizin öncelikli konuları arasında yerini aldı. Geleceğe adapte olabilen, üreten ve fırsat eşitliğine sahip nesiller yetiştirmek, her bireyin kendi başarı öyküsünü yazabilmesi için elimizden geleni yapmayı, ülkemizin yarınlarına karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak gördük. Bu açıdan baktığımızda, Eğitim Kenti Karabük projemizi, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak da adlandırdık diye konuştu.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Kırışık, Hem üniversite eğitiminde hem lise ortaokul, ilkokul mezunu öncesi eğitiminde ve üniversite sonrası eğitime dünyanın çok büyük önem arz ettiğini görüyoruz. Tabii bu eğitimin sadece okullar düzeyinde değil sivil toplum, özel sektör düzeyinde de son derece etkin bir şekilde dünyada uygulandığını görüyoruz. Bu anlamda özel şirketlerin AR-GE faaliyetleri sürekli bir eğitim ve geliştirme faaliyeti olarak kendisini gösteriyor ifadelerini kullandı.
Kırışık, özel sektörün eğitime ve geliştirmeye, kazancının yüzde 80'ini ayırarak çok büyük bir önem verdiğini belirterek bu oranın çok önemli olduğunu söyledi.
Hızla değişen yaşam şartlarına uyum sağlayabilecek nitelikli bireylerin yetiştirilmesi dünyada söz sahibi ülkelerden birisi olabilmek için bir ihtiyaçtan ziyade gereklilik olarak karşımıza çıkıyor diyen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Bu da beraberinde eğitim anlayışındaki değişimlere ve öğretim sürekli güncellenmesine yol açıyoruz. Değişen eğitim anlayışında artık öğrencilerin aktif olduğu ve bilgiyi kendilerinin anlamlandırdığı bir yaklaşım hakim. Dolayısıyla hazırlanan öğretim programlarının, öğrencileri aktif kılan Onlara düşünmez, sorgulama, organize etme ve sonuç çıkarma imkanı sunan özelliklerde olması gerekmektedir şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından proje ile ilgili bilgilendirme sunumu yapılmasıyla program sona erdi.