Karın Germe Ameliyatı

TAKİP ET

Karın Germe Ameliyatı Karın germe ameliyatı, orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağların alındığı, ciltteki sarkmaların düzeltildiği ve karın kaslarının sağlamlaştırıldığı bir tür ameliyattır. Abdominoplasti olarak da adlandırılan karın germe ameliyatı, bir çeşit estetik cerrahi operasyondur. Karın ve göbek estetiği alanlarında uygulanan ameliyat türleri içerisinde en etkili olan yöntemlerden bir tanesidir.

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyatı, orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağların alındığı, ciltteki sarkmaların düzeltildiği ve karın kaslarının sağlamlaştırıldığı bir tür ameliyattır. Abdominoplasti olarak da adlandırılan karın germe ameliyatı, bir çeşit estetik cerrahi operasyondur. Karın ve göbek estetiği alanlarında uygulanan ameliyat türleri içerisinde en etkili olan yöntemlerden bir tanesidir.

Özellikle hamilelik döneminden sonra karın bölgesindeki kaslar ve deri, tam anlamıyla eski formuna dönemez. Bunun sonucunda karın bölgesinde deformasyonlar oluşur ve sarkmış olan göbek kısmı estetik açıdan hoş olmayan bir görüntüye yol açar. Olması gerekenin üzerinde kilo alımı ile sonuçlanan hamileliklerde ve ikiden fazla doğum yapmış olan kadınlarda oluşan deformasyonun seviyesi çok daha yüksektir.

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Karın germe ameliyatı, genellikle; karnın en alt kısmında enine uzanan bir kesi ve göbek deliği çevresinde bir diğer kesi yapılır. Kısmi karın germe ameliyatı bu kesiler biraz daha kısadır. Hatta bazen göbek deliği çevresine kesi yapılmayabilir. Bu kesiler yapıldıktan sonra, deri kasıklardan göğüs altına kadar kaslardan ayrılır. Ortaya çıkan karın kasları germe yöntemi ile sağlamlaştırılır, zayıflık varsa onarılır. Sonrasında deri gerdirilerek yerine dikilir. Deri fazlalıkları kesilerek alınır. Dikişler pansuman ile kapatılır.

Karın Germe Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Karın germe ameliyatı, karın bölgesinde diyet ve egzersize dirençli yağ birikimi olan, karın bölgesinde çatlak sarkma oluşumu gözlenen ve karın kasları zayıflamış yetişkin erkek ve kadın bireyler için karın germe ameliyatı uygulanır. Genel sağlık durumu iyi ve ameliyat olmaya bir engeli olmayan 18 yaşının üzerindeki her erkek ve kadın karın germe ameliyatı olabilir.

Ameliyat öncesinde kişinin tıbbi öyküsünün alınması ve alışkanlıkları son derece önemlidir. Daha önce geçirilmiş gebeliklerin karın duvarına olan etkisi değerlendirilmeli, hastanın kilo alma ve kaybetme süreci tartışılmalı, daha önceden yapılmış açık ya da kapalı tüm cerrahi müdahaleler detaylandırılmalıdır. Eğer hasta kilo vermeyi veya gebe kalmayı planlıyorsa operasyonun ertelenmesi önerilmelidir.  

Karın Germe Ameliyatı Öncesi Neler Yapılmalı?

Karın germe ameliyatı öncesi, aşırı miktarda aspirin ya da kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durulması gerekir. Fazla ağrı kesici kullanmamak. Vitamin haplarını aşırı tüketmemek. Midenizi rahatlatıcı yiyecekleri tercih etmek. Sigara kullanımını azaltmak. Alkol kullanımını Bırakmak. Obez hastaların yeterli kiloya ulaşması.

Karın Germe Ameliyatı Sonrasında Neler Yapılmalı?

Doktorunuz tarafından verilen ilaçların düzenli ve özenli kullanılması. Ani hareketlerden kaçınılması. Dar kıyafet giyiminden uzak durulması. Karın bölgesinin darbeye karşı konmasının sağlanması. Vücuda yeteri kadar sıvı almak. Fiziksel hareketlerde dikkatli olmak. İyileşme sürecinde doktor tavsiyelerine uymak. Psikolojik olarak destek sağlamak. Belirtilen gıda ve içecekleri tüketmek. Kontrollerin aksatılmadan düzenli olarak yapılması

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

Doktor hastayı iyileşme süreci boyunca neler yapacağı ve nelere dikkat etmesi gerektiğini hastaya anlatır. Bu süreçte en önemli faktör  kesi yerlerine ve drene uygun şekilde bakım yapmaktır. Çoğu hasta enfeksiyon riskine karşı antibiyotik kullansa da dren ve ameliyat yeri kesilerine hijyenik olmayan bir şekilde dokunmak veya bakım yapmak enfeksiyonuna neden olur. Bundan dolayı hasta hijyenine olabildiğince özen göstermek gerekir. Ayrıca iyileşme döneminde hasta ameliyat korsesi kullanmalıdır.

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Türkiye'de genellikle 15.000 TL ile 25.000 TL arasında karın germe ameliyatı fiyatları değişmektedir. Fakat abdominoplasti fiyatları karın bölgesindeki sarkıklığın derecesine, yağ fazlalığının derecesine, beraberinde liposuction yapılıp yapılmayacağına, hastanın yaşına ve medikal durumuna göre birçok hususa göre değişmektedir. Bu nedenle, karın germe fiyatlarını doğru bir şekilde öğrenmek için, uzman bir doktora muayene olmanız ve konuyla ilgili tüm detayları öğrenmeniz gerekmektedir.

https://www.ekremkeskin.com/karin-germe-ameliyati/ bilgi için hemen tıklayın.