Kolajen ile birlikte hangi mineralleri kullanabiliriz?

TAKİP ET

 

Kolajen; tüm vücut bütünlüğünü ve sağlığını koruyan önemli bir proteindir. Bu proteinin vücutta emilimi ve faydalanımını arttırmaya yardımcı olan bazı mineraller mevcuttur.

Kolajen emilimini arttıran bazı mineraller aşağıdaki gibidir;

Çinko: Vücut için gerekli olan eser minerallerden bir tanesidir. Çinko vücutta yaklaşık 200 enzimin çalışması için gereklidir. Bu nedenle de sağlıklı vücut fonksiyonlarının sürdürülebilmesi için çinko mineraline ihtiyaç vardır. Çinko aynı zamanda vücuttaki kolajen üretiminin desteklenmesine de yardımcı olan bir mineraldir.

Magnezyum: Vücut içerisinde en çok bulunan 4. katyondur. Vücutta kendiliğinden üretilemeyen ve vücuda dışarıdan magnezyum gıda takviyeleri ile alınması gereken bu mineralin, kolajen ile birlikte kullanılması, vücut üzerindeki dokuların ve bu dokuların fonksiyonlarının korunmasını destek olur. Magnezyumun kolajen ile beraber kullanılıyor olması ile birlikte saç, tırnak ve eklemlerin de korunması ve işlevselliği sağlanmış olur.

Kolajen ve magnezyumun birlikte kullanımı, cildin gerilme dayanıklılığını düzenler ve kortikal kemik oluşumuna destek olur. Kolajen ve magnezyumun bir arada kullanımı, gıda takviyeleri sayesinde mümkündür. Sağlık profesyonellerinin de önerdiği bu gıda takviyeleri, içerisinde yer alan kolajen ve magnezyum miktarları ile vücudun ihtiyaç duyduğu kolajen ve magnezyum oranlarını optimum seviyeye getirmek amaçlamaktadır.