Kürtaj, Kızlık Zarı ve Labioplasti Cerrahi Müdahaleler

TAKİP ET

Kürtaj yaptırmak zorunlu veya isteğe bağlı yaptırılan operasyonlar arasında kişinin kendi isteğine bağlı olarak da yapılan operasyonlardan biridir. Kızlık zarı ve labioplasti ameliyatları ise hem fiziksel hem de psikolojik olarak kadınların tercih etmiş olduğu uzman operasyonlardır.

Kürtaj, Kızlık Zarı ve Labioplasti Cerrahi Müdahaleler

Kürtaj yaptırmak zorunlu veya isteğe bağlı yaptırılan operasyonlar arasında kişinin kendi isteğine bağlı olarak da yapılan operasyonlardan biridir. Kızlık zarı ve labioplasti ameliyatları ise hem fiziksel hem de psikolojik olarak kadınların tercih etmiş olduğu uzman operasyonlardır. Bu yazımızda kürtaj, kızlık zarı ve labioplasti müdahalesi hakkında merak edilen konuları derledik.

Kürtaj Nedir?

Tıbbi olarak kelime anlamı gebelik sonlandırması ve diletasyon küretaj işlemi olarak geçmektedir. İstenmeyen veya sorunlu gebeliklerin sonlandırılması için yapılan cerrahi müdahaledir. Kürtaj fiyatları hakkında bilgi almadan önce kürtaj işleminin nasıl yapıldığını ve yöntemlerini bilmemiz gerekmektedir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj işlemleri gebelik yaşayan kadının kendi isteği doğrultusunda gebeliği sonlandırmak istemesinden kaynaklanan ve uzman doktorlar tarafından uygulanan cerrahi operasyondur. Gebeliği 10. Haftayı geçmemiş olan kadınlar bu uygulama ile beraber gebeliklerini sonlandırabilirler.

Gebelik istense bile bebekte oluşan kalp komplikasyonları ve kalp atışının alınamaması kürtaj yapılma sebepleri arasındadır.

Her iki durumda yoksa bebekte oluşabilecek bazı fonksiyonel ve fiziksel gelişim aksamaları, boş kese olması veya dış gebelik durumlarında, rahim içerisinde parça kalması durumunda yapılan cerrahi müdahalelerdir.

Kürtaj fiyatları yapılacak olan uygulama yöntemine, sonlandırma sebeplerine ve gebelik haftasına göre değişkenlik göstermektedir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj olmak isteyen kişinin yapılacak cerrahi müdahale gereği öncelikle kan testi yaptırması ve kan grubunu bilmesi oluşabilecek komplikasyonlar sebebiyle bilinmesi gerekmektedir. Bunun dışında kullanılan düzenli ilaçlar ve gebelik durumu ile ilgili uzman bir doktorla görüşerek önemli bilgiler paylaşılmalıdır. Kürtaj fiyatları ile ilgili özel hastane veya doktorunuzla görüşüp gebelik hakkında bilgi verdikten sonra yapılan işleme göre maliyet belirlenir.

Kürtaj sonrası neler yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtajdan sonra rahimde parça kalması: Kürtaj işleminden sonra düzenli olarak ve uzun süren kanamalarda parça kalmış olma olasılığı yüksektir. Bu sebeple doktorunuzla görüşüp durumunuz hakkında bilgi vermeniz gerekmektedir.

Hekimin Tavsiye Ettiği İlaçların Aksatılmaması: Kürtaj işlemi sonrasında ağrılarınızı azaltmak ve rahim bölgesini toparlayabilmek için doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız.

Kürtaj Fiyatları

Kürtaj fiyatları işlemin yaptırılacağı özel hastane ya da kliniğe göre değişkenlik göstermektedir. Kürtajı yaptıracağınız il ve koşullar kürtaj fiyatları konusunda değişkenlik göstermektedir. Ayrıca gebeliğinizin riskine bağlı olarak ileri haftalarda yapılan kürtaj işlemleri kürtaj fiyatları maliyetini etkilemektedir.

Kızlık zarı nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı dikimi fiyatları konusuna gelmeden önce kızlık zarı nedir ve hangi yöntemler uygulanır bilmemiz gerekmektedir. Kızlık zarı rahim ağzının girişinde bulunan 1.5mm içeride çok ince bir zar tabakasıdır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı dikimi fiyatları yapılan bölgeye ve hastaneye göre değişkenlik göstermektedir. Kişinin isteğine bağlı olarak yapılan özel bir operasyondur. Vajina duvarın hasar görmesi ya da cinsel ilişki sırasında yırtılmasından dolayı kızlık zarı tekrar dikilebilmektedir.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi fiyatları konusunu etkileyen en önemli faktörlerden bir kızlık zarı dikimi yöntemleridir. Geçici ve kalıcı olmak üzere iki farklı yöntemi bulunur. Geçici kızlık zarı dikimi 20 gün sonra eski haline dönerken kalıcı kızlık zarı dikimi çok daha uzun süre kalıcılık sağlamaktadır.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Kızlık zarı dikimi kişinin isteği doğrultusunda yapılan özel bir uygulamadır. Kızlık zarı dikimi fiyatları yaptırmak istediğiniz hastaneye veya kliniğe göre değişkenlik göstermektedir. Devlet hastanelerinde kızlık zarı dikimi uygulaması yoktur. Kızlık zarı dikimi fiyatları hakkında bilgi almak için yaptırmak istediğiniz il ve hastaneye göre fiyatlandırma bilgisi alabilirsiniz.

Labioplasti Neden Uygulanır?

Labioplasi fiyatları özel bir uygulama olduğu için genellikle hastaneler dolar üzerinden fiyatlandırma yaparlar. Bu yüzden labioplati estetik ve kişinin isteğine bağlı bir uygulamadır. İç ve dış dudak ameliyatı olan labioplasti işlemi estetiksel anlamda oluşan sarkmalar, bozulmalar veya asimetrik yapı sebebiyle yapılan ameliyatlardır. Labioplasti fiyatları dolar bazlı olup fiyatları da oldukça yüksektir.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti reşit olan her kadının isteğine bağlı olarak yapılabilecek cerrahi müdahaledir. Labioplasti fiyatları uygulamanın nasıl olacağına ve doktora göre fiyatlandırma da değişmektedir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Labioplati yöntemlerinden en çok tercih edilen anestezi ile beraber yapılan ameliyatlardır. Labioplasti fiyatları uygulanan tekniğe göre değişkenlik göstermektedir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti fiyatları bulunduğunuz il ve bölgeye ayrıca hastane ve kliniklere göre değişkenlik göstermektedir.