Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir?

TAKİP ET

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir? Lazer epilasyon, lazer ışıklarının kullanımıyla yapılır. Lazer ışıkları, epilasyon alanına uygulanır. Lazer ışıklarının uygulanması, kıllanın kökünden kolayca ve zahmetsizce uzaklaştırılmasını sağlar. Bu, kılların uzun süreli olarak yok olmasını sağlar.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır? Çeşitleri Nelerdir?

Lazer epilasyon, lazer ışıklarının kullanımıyla yapılır. Lazer ışıkları, epilasyon alanına uygulanır. Lazer ışıklarının uygulanması, kıllanın kökünden kolayca ve zahmetsizce uzaklaştırılmasını sağlar. Bu, kılların uzun süreli olarak yok olmasını sağlar.

Lazer epilasyon, çeşitli kullanım alanlarına göre farklı çeşitlere sahiptir. Bunlar arasında; diyot lazer epilasyon, aleksandrite lazer epilasyon, nd:YAG lazer epilasyon, fraksel lazer epilasyon ve IPL (intens pulslu ışın) epilasyon sayılabilir.

Bu lazer epilasyon çeşitleri, cilt tipine, cilt rengine ve kıllanın kalınlığına göre değişiklik gösterebilir.

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon ile kılların kalıcı olarak çıkarılması sırasında, lazer epilasyon merkezlerindeki teknolojik ürünler ile hassas bölgelere uygulanan lazer ışınlarının etkisiyle hedeflenen kıllar anında yok olur. Böylece istenen sonuçlar daha kısa sürede elde edilebilir.

Lazer epilasyon, vücudunuzdaki kılların köklerinin çok kolay ve zahmetsizce uzaklaştırılmasını sağlar. Bu, derinin alerjik reaksiyon riskinin düşmesini ve ciltteki kılların yok olmasını sağlar.

Lazer Epilasyonun Avantajları Nelerdir?

Lazer epilasyon, kalıcı sonuçları, hızlı ve etkili olması, ağrısız olması, cilt hassasiyetine duyarlı olmaması ve uzun vadeli tasarruf sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Ancak, herkes için uygun olmayabilir ve kişinin cilt tipine, tüy tipine ve diğer faktörlere bağlı olarak farklı sonuçlar elde edilebilir. Bu nedenle, lazer epilasyon yaptırmadan önce bir uzmana danışmak önemlidir.

Lazer epilasyon, daha uzun süreli sonuçlar sağlamak için kullanılan güvenilir bir teknolojidir. Lazer epilasyon, kılların kökünün yok edilmesiyle birlikte, kılların daha uzun süre olmamasını sağlar.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

Genel olarak, lazer epilasyonu yaptırmak isteyen kişilerin sağlık durumlarına ve cilt tiplerine bağlı olarak uygun olup olmadıkları önceden değerlendirilmelidir.

Lazer epilasyon, lazer ışığının kullanılmasıyla kılların yüzeysel kesimini sağlayarak cilt üzerinde bırakılan kalıntıların üstünden geçerek ciltten kılların kalıcı olarak çıkarılmasını sağlar. Bu işlem, cilt üzerinde kalıcı olarak kılların kalıntılarının kalıcı olarak lazer epilasyon merkezleri bu hizmeti sunarak ortadan kalkmasını sağlar. Böylece cilt daha temiz ve pürüzsüz bir görünüme sahip olur.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Lazer epilasyon vücudun herhangi bir bölgesine uygulanabilir. En sık tercih edilen bölgeler ise bacaklar, koltuk altları, bikini bölgesi, yüz ve sırttır. Ancak, genital bölge ve çevresi gibi hassas bölgelerde uygulama yapılırken daha dikkatli olunması gerekir. Uygulama istediğiniz alana bağlı olarak oluşturan paket içerikleri göz önüne alındığında lazer epilasyon fiyatları değişir.

Epilasyonda Seans Aralıkları Ne Kadardır?

Epilasyon seansları arasındaki süre, kişinin tüylerinin büyüme hızına ve cilt tipine göre değişebilir. Genellikle, bacaklarda 8-12 hafta, yüz bölgesinde ise 4-8 hafta arasında seanslar düzenli olarak yapılır.

Epilasyon Sırasında Acı Hissedilir mi?

Epilasyon sırasında hafif bir acı hissedilebilir ancak bu ağrı genellikle dayanılabilir düzeydedir. Bazı kişilerde lazer epilasyon sonrasında ciltte kızarıklık, şişlik veya kaşıntı gibi geçici yan etkiler görülebilir. Ancak bu etkiler genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden kaybolur.

Epilasyon Sonrasında İz Kalır mı?

Epilasyon sonrasında iz kalması pek beklenmez. Ancak, lazer epilasyonun uygulandığı bölgede hafif bir kızarıklık veya kabuklanma görülebilir. Bu durum da genellikle birkaç gün içinde düzelir.

Lazer Epilasyon Fiyatları

Lazer epilasyon fiyatları, uygulamanın yapıldığı bölgeye, kullanılan lazer cihazının kalitesine, seans sayısına ve klinik ya da merkezin yerine göre değişebilir. Genel olarak, seans başına ortalama lazer epilasyon fiyatları için işlem yaptıracağınız pakete bağlı olarak değişir. Lazer epilasyon merkezlerinde bu lazer epilasyon çeşitlerinden size uygun olan yöntemleri lazer epilasyon fiyatları araştırması yaparak tercih edebilirsiniz.

https://www.dermalinelaser.com/lazer-epilasyon/ bilgi için hemen tıklayın.