MARPE Tedavisi Ne Kadar Sürer?

TAKİP ET

 

 

Alt ve üst çenenin sağlıklı bir kapanış ilişkisi içerisinde olması gereklidir. Sağlıklı bir kapanış ilişkisinde, üst çenenin alt çeneyi bir kapağın kutuyu kapattığı gibi etrafını sararak kapatması gerekmektedir. Bu ilişkinin bozuk olması, etkili çiğneme fonksiyonunun sağlanamamasına, eklem problemi oluşumuna ve hatta  bazı solunum sıkıntılarına sebebiyet verebilmektedir.

 

Çene yapısındaki bozuklukların en sık karşılaşılan sebebi üst çenenin dar olmasına bağlı olarak görülenidir. Bu sorun giderilmesi ve ardından birçok sorunun da ortaya çıkmasını önlemek ve büyük sağlık problemlerine neden olmadan çözüme kavuşmasını sağlamakta fayda vardır. 

 

Üst çenenin genişletilmesi için yapılan işleme, ameliyatsız üst çene genişletme işletme yani MARPE denir. Üst çenenin genişletilmesi işlemi çeşitli apareyler kullanılarak 18 yaşına kadar kolaylıkla yapılabilir iken 18 yaşından sonra da mini vida destekli apareyler yardımı ile genişletme sağlanabilmektedir.

 

Ameliyatsız üst çene genişletme tedavisi, günlük hayatı engelleyen bir tedavi yöntemi değildir. Ağızda bulunan apareye uyum sağlamak dışında, günlük hayatta sorun teşkil edecek herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Üst çene genişletmesinde istenilen genişliği elde etmek çoğunlukla bir aylık bir süre almaktadır. Ayrıca üst çene genişletme tedavisi süresince kontrol randevularına uymak ve herhangi bir ertelenme durumunda doktor ile görüşmek önemlidir.

 

Üst genişletme tedavisi ve ortodontik tedaviler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için

https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.