Meme Büyütme Estetiği Avantajları Nelerdir?

TAKİP ET

Meme büyütme estetiği sayesinde dolgun ve hacimli göğüslere sahip olmaya yardımcı olmak mümkündür. Çünkü burada kozmetik alanla sınırlı kalmayıp aynı zamanda meme kanseri sonrasında da tercih edilebilir özelliğe sahiptir.

Meme Büyütme Estetiği Avantajları Nelerdir?

Meme büyütme estetiği sayesinde dolgun ve hacimli göğüslere sahip olmaya yardımcı olmak mümkündür. Çünkü burada kozmetik alanla sınırlı kalmayıp aynı zamanda meme kanseri sonrasında da tercih edilebilir özelliğe sahiptir. Böylelikle kişi kendini daha rahat, öz güvenli ve mental olarak iyi hissetmesine yardımcı olur.

Meme Büyütme Estetiği

Memenin toparlanmasını sağlamak, küçük meme sorununu ortadan kaldırmak, meme kanseri sonrasında tedavilerde meme büyütme operasyonu gerçekleştirilmiş olur. Çeşitli nedenlere bağlı olarak birden fazla yöntemi mevcuttur. İşlem süresi genelde yöntemine göre değişkenlik gösterir. Uzman hekimin kontrolünde geçerek kişinin operasyona uygunluğu tespit edildikten sonra meme büyütme operasyon gerçekleştirilebilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Kadınların emzirmesi, zaman içinde hızlı bir şekilde kilo vermeleri üzerine meme yapısında bozukluk meydana gelir. Deforme olan memenin eski görüntüsüne sahip olması için bazen egzersiz ve spor yapılır. Fakat bunlar kalıcı bir sonuç elde etmez. Kısa süreliğine sonuç verdiğinden dolayı memenin dolgun ve hacimli hale dönüşmesini sağlamak mümkün olmayabilir. Bunun için meme yapısından rahatsızlık duyan, asimetrik meme sorunu gibi durumlarda yapılabilir.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme operasyonu üç farklı yöntemle gerçekleştirilir. Egzersiz, yağ enjeksiyonu ve implant şeklinde ele alınabilir. Geçmişten günümüze kadar uzanan yöntemler arasında tercih edilen implant uygulamasıdır. Uzun vadeli yöntem olduğundan dolayı birçok kadının tercihi arasına girmeyi başarıyor. Uygun yöntemin tercih edilebilmesi için uzman hekimle görüşme yapılması uygundur.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonu öncesinde iyi bir araştırma ve ardından ön görüşme yapılması uygundur. Çünkü burada işi şansa bırakmadan uzman hekim tarafından işlemin gerçekleştirilmesi gerekecektir. Uzman hekim tarafından yapılan tetkikler ve tahlillerin uygunluğu tespiti sonrasında randevu oluşturulur. Operasyondan iki hafta önce; alkol, bitki çayı, sigara ve kafein tarzı gıdaların tüketimine ara verilmeli. Meme küçültme operasyonunda kanama gibi sorunların önüne geçebilmek için kan sulandırıcı ve antibiyotik kullanımı kesilmelidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?
Meme küçültme operasyonu sonrasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar da vardır. Çünkü işlem sonrasında kesinlikle meme yapısına zarar verecek hususlardan uzak durulmasında büyük fayda vardır. İşlem sonrasında sırt üstü yatılarak memeye zarar verilmez. Ağır spor ve egzersizlere bir süre ara verilir. Sıkı sütyenler yerine sporcu sütyeni takılmalı. Kan sulandırıcı ve antibiyotik ilaçların kullanımına tekrardan ara verilir.
Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme operasyonu birçok nedene bağlı yapılabilir. Hem meme büyütme hem de dikleştirme operasyonunda yapılması uygundur. Göğüs büyütme işleminde alınan fazla dokunun sonrasında implant takılarak meme yapısı dik hale gelir. Dikleştirme işleminde göğse kesi atılır. Daha sonrasında fazla doku alınıp implant takılması üzerine dik görünüm elde edilir. Atılan cerrahi dikişler sayesinde kendi kendine erimesini sağlayacaktır. Meme dikleştirme operasyonunda implant uzun vadeli olacağından dolayı uzman ve hasta tarafından tercih edilen yöntemler arasında birinci sırada yer alır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Kadınların kendini ruhsal ve fiziksel olarak kötü hissetmesi üzerine yapılan meme estetiği oldukça faydalıdır. Zaman içinde çevresel faktörler, emzirme dönemi ve yaşın ilerlemesiyle birlikte memede sarkıklar oluşmaya başlar. Sarkık sorunu pek çok kadında öz güven eksikliğine neden olur.

Aslında bunun çözüme kavuşmasını sağlamak ve daha öz güvenli olmak için uzman hekimle görüşme sağlanması üzerine yapılmalıdır. İhtiyaç üzerine yapılan operasyon olduğundan dolayı mutlaka 18 yaşını tamamlayan bireylere yapılması önerilir. Aksi durumlarda meme dikleştirme gelişim sürecinin tamamlanmaması üzerine yapılabilecek işlem değildir.