Mersin'in Evdilek Mahallesi'nde Doğal Ayı Silueti Göz Kamaştırıyor

TAKİP ET

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Evdilek Mahallesi'nde (Yayla) bulunan 'yaşam kayaları' olarak bilinen bölge, ilginç bir doğal güzellikle dikkat çekiyor.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Evdilek Mahallesi'nde (Yayla) bulunan 'yaşam kayaları' olarak bilinen bölge, ilginç bir doğal güzellikle dikkat çekiyor. Bin 600 rakımda yer alan bu mevkide, geçmiş yıllarda yaşamın olduğu ve hala çevresinde konaklamanın sürdüğü 'Göz' mevkiinde yer alan yaşam kayaları, özellikle yazın sıcak havalarda serinlemek için ziyaretçilerin uğrak noktası oluyor.

Bölgede zaman zaman fotoğrafçıların da ziyaret ettiği bu doğal güzellik, son olarak gelen bir grup fotoğrafçının dikkatini çekti. Kayalıklarda doğal olarak oluşan ve bir ayıyı andıran siluet, gözleri, burnu, kol ve bacaklarıyla adeta gerçek bir ayıyı hatırlatıyordu. Fotoğrafçılar, bu ilginç siluetin çekimlerini yaparak bölgenin doğal güzelliklerini kayıt altına aldı. Dron yardımıyla da görüntülenen ayı silueti, doğal oluşumuyla hayranlık uyandırdı.

Muhtar Durhasan Eser, ziyaretçilerin sıklıkla geldiği bu mevkide yer alan yaşam kayalarını doğal bir şekilde oluşmuş bir ayı silueti olarak tanımladı.

Fotoğrafçılardan Hamdi Mutlu, siluetin fotoğraflarını çekmeye çalışırken heyecanla belirtti ki bu oluşumun doğal olarak ortaya çıktığına inanıyorlar.

Erdemli'nin bu eşsiz doğal güzellikleri, bölgede ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Doğa severlerin ve fotoğraf meraklılarının ilgisini çeken bu ilginç ayı silueti, bölgenin benzersiz doğal zenginliklerinden sadece bir tanesi olarak ön plana çıkıyor.