Mide Balonu ile Yeni Yöntem

TAKİP ET

Obezite sorununu çözebilmek için çoğu uzman mide balonunu önermektedir. Çünkü her ne kadar diyet, spor yaparsanız yapın, bu sorunu gidermek kolay olmayacaktır.

Mide Balonu ile Yeni Yöntem

Obezite sorununu çözebilmek için çoğu uzman mide balonunu önermektedir. Çünkü her ne kadar diyet, spor yaparsanız yapın, bu sorunu gidermek kolay olmayacaktır. Çoğu kişi etkili diyet listesi adı altında farklı uygulamalara yönelmektedir. Fakat bu uygulamalar pek etkili olmayıp kişinin sonradan sorun yaşamasına neden olabilir. Çünkü her bireyin bünyesi farklıdır. Bundan dolayı internetten bulduğunuz diyet listeleri kilo almanızı sağlayabilir.

Günümüzde piyasada birden çok mide balonu vardır. Bunlardan en önemli gruplar serumla veya havayla doldurulan gruplardır. Mide balonu genel olarak mide asidine 6 ay dayanacak şekilde üretilmektedir.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu tıp literatüründe gastrik balon silikon ve benzeri poliüretan malzemeden üretilmiş, şişirilme işleminden önce mideye yerleştirilip ardından steril sıvı ile şişirilen ve midede yer kaplayıp burada tokluk hissi sağlayan bir tedavi yöntemidir. Yapılan bu uygulama bir cerrahi müdahale değildir. Bununla beraber uygulanan yöntemde balon çeşidine bağlı olarak bazı balonlar, anestezi altında endoskopi kullanılarak yerleştirilmektedir.

Bu yöntemde kullanılan balon sürekli tokluk hissi verir. Özellikle her öğünde daha az gıda tüketimi ile beraber kişinin daha hızlı kilo vermesi sağlanmaktadır. 1980’li yıllarda ortaya çıkan bu yöntem günümüzde daha etkili hale gelmiştir, özellikle gelişen tıp dünyası ile beraber risk teşkil edecek durumlar da ortadan kaldırılmıştır. Günümüzde bu yöntemde endoskopi kullanılan yutulabilir sistemler geliştirilmiştir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu uygulaması çeşitlerine göre ayrılmaktadır. Mide balonu genel olarak sönük halde bulunan esnek bir malzemedir. Bununla beraber şişirilmiş halde yemek borusundan endoskopi ucunda kamera bulunan boru yardımı ile mideye yerleştirilir.

Bu sırada hastanın herhangi bir ağrı hissetmemesi için hafif sedasyon işlemi uygulanır. Balonun mideye yerleştirme işlemi endoskopi ile yapılacak olursa uzman anestezist bulunur. Teknolojik gelişmeler ile beraber mideye yerleştirilebilen yutulabilir mide balonuna bazen sedasyon ve endoskopi gerekmez. Uygulama yapıldıktan sonra hastadan yaklaşık 6 saat içinde yemek yememesi istenir. Uygulamadan yarım saat sonra hasta ayağa kalkabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Yaptıranlar

Mide balonu yaptıranlar işlem sırasında hastanın daha rahat hissetmesi için hastaya sedasyon işlemi uygulanır. Bu işlemde endoskopi tekniği ile beraber yapılan işlemden önce belli bir sürede hastanın bir şey yemesi veya içmesi tavsiye edilmemektedir. Yutulabilir mide balonu yaptıran kişiler için uygulama öncesi tüm yöntem detayları ile beraber anlatılır. Bu uygulamayı yaptıran herkese olumlu olduğunu söylemektedir.

Mide Balonu Kullanıcı Yorumları

Mide balonu kullanıcı yorumlarına bakacak olursak mide balonun birey için yeni bir besleme düzeni kattığı ifade edilmektedir. Bu işlem sonrasında bireyin çok yemek yemediği ya da az yemek yediği aktarılmaktadır. Yutulabilir mide balonu işlem sonrasında bireyin daha az miktarda besin alarak hızlı bir şekilde kilo verdiği aktarılmıştır.

Mide balonu uygulaması hastaneden hastaneye, doktorun uyguladığı tedavi yöntemine ve uygulanan tedavi malzemelerine bağlı olarak değişiklik gösterdiğinden dolayı mide balonu fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Yutulabilir Mide Balonu Fiyatları

Yutulabilir mide balonu fiyatları hakkında bilgi almak için tercih ettiğiniz kliniklerden fiyat alıp bunlar arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. Burada özellikle uygulamanın yapılacağı merkez ve yönteme göre değişkenlik gösterebilir.

Burada başvuru yapılan merkez üzerinde uygulanan yönteme bağlı olarak mide balonu fiyatları belirlenmektedir. Ameliyatsız bir şekilde mide küçültme yöntemleri herhangi bir kesi olmaksızın kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Bu sayede kilo vermek isteyenlerin mutlaka yaptırması gereken bir yöntem olup her kliniğe göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

https://www.drfirat.com/mide-balonu/ bilgi için hemen tıklayın.