Mide Balonu Nedir?

TAKİP ET

Mide balonu obezite riski taşıyan ya da obezite sorunu ile karşı karşıya olan kişilere uygulanan bir cerrahi işlemdir. Bu mide balonu kişilerin midesine yerleştirerek yer kaplamasını ve bu şekilde çabuk doymayı sağlar.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu obezite riski taşıyan ya da obezite sorunu ile karşı karşıya olan kişilere uygulanan bir cerrahi işlemdir. Bu mide balonu kişilerin midesine yerleştirerek yer kaplamasını ve bu şekilde çabuk doymayı sağlar.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu uygulaması işlemi çok zor bir işlem değildir. Küçük bir operasyon ile yapılan bu mide balonu işleminde kişilere yutulabilir mide balonu verdikten sonra şişirerek orada kalması sağlanır.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Yutulabilir mide balonu kişiye yutturulduktan sonra midede şişmesi sağlanarak mideye takılır. Bunun nedeni kişilerin daha az yemek yemesi ve çabuk doyma hissi hissederek az yemelerini sağlayarak zayıflamalarını istediğimiz içindir.

Mide Balonu Fiyatları

Oldukça başarılı olan mide balonu işlemi fiyatları ekonomik durumlara göre belirlenir. Kolay bir operasyon olup her alanda bu mide balonu fiyatları farklılık gösterir.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp mide ameliyatı aslında mide küçültme ameliyatıdır. Midenin yüzde sekseninin vücuttan alınarak geri kalan kısmının tüpe benzemesi ile bu isme sahip olmuştur.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüm mide ameliyatı kilo indeksi otuz ila kırk arasında olan hastalara uygulanmakta olup altında olan kişilere asla uygulanmaz. Sağlık sorunları yerinde olan ve gereklidir şartları taşıyan kişilere uygulanır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık yapılan mide ameliyatların biri mide küçültme olarak da bilinen tüp mide ameliyatı olmaktadır. İşe yaradığı düşünülen bu ameliyat oldukça risklidir.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı olan kişiler kendilerini toparladıktan sonra normal besin hayatlarına dönerler. Midelerinin kalan yüzde yirmisi ile istedikleri kadar kilo vermek onların elinde olmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mide ameliyatı yaptırmak isteyen kişiler her hangi bir sağlık sorunu ya da engel yoksa her yaş grubunda bu işlemi yaptırabilir. Kişilerin işlem öncesi işlem anı ve işlem sonrası düşünülerek hareket edilmesi gerekir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatı olan kişilerin sıvı tüketmemeleri gerekir. Bu sıvı tüpten çok hızlı geçiş yaptığı için kusma ya da ishale sebep olur. Katı ağırlıklı beslenerek yemekten otuz dakika sonra sıvı tüketimi yapılmalıdır.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obezite riski taşıyan ya da bu sorunla karşı karşıya olan kişilerin yaptıracağı birçok ameliyat vardır. Mideye kelepçe taktırmak mide balonu kullanmak tüp mide ameliyatı olmak gibi daha birçok çözüm vardır.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Kişiler obezite ameliyatı olduktan sonra beslenmelerine öncekine göre daha dikkat etmeli ve mideyi yoracak eylemlerden ve besinlerden kesinlikle kaçınılması gerekir. Aksi takdirde ameliyat işe yaramaz.

Obezite cerrahisi ameliyatı nasıl etkili oluyor?

Obezite cerrahisinin yaptığı her türlü obezite ameliyatı kişilere fayda sağlamaktadır. Küçülen mideler ile yenilen yemekler daha az ve sınırlı olduğu için vücut alışık olduğu düzenden çok rahat çıkabilir.

Obezite cerrahisi sonrası ne kadar sürede, ne kadar kilo verilir?

Obezite ameliyatı olduktan sonra kişilerin ne kadar kilo vermesi gerektiği kendi ellerinde olan bir durumdur. Kesin bir sayı verilmese de altmış kiloya kadar verilen bu işlem de doğru beslenme ve zaman önemlidir.

Obezite cerrahisi sonrası ne zaman işe dönmek mümkün?

Obezite ameliyatı olduktan sonra kişiler kendilerini ne zaman daha rahat ve daha sağlıklı hissederlerse o zaman günlük yaşantılarına dönmelidirler. Obezite ameliyatı olan kişiler yaklaşık iki hafta sonra normal yaşamlarına dönebilirler.