Rahim Filmi Hakkında Bilgiler

TAKİP ET

Rahim Filmi Hakkında Bilgiler Rahim kadınların en hassas organlarından biridir. Üreme organı olan rahim, kadın organlarının en güçlüsüdür. Armut sekline de benzeyen rahim, normal dışı bir esnekliğe sahiptir. Rahimin esnek olması doğası gereğidir. Esnekliğini yitirmiş olan rahimlerde ağrı ve sancılı durumlar olması kaçınılmazdır. Rahim sorunları için rahim filmi çekilmektedir.

Rahim Filmi Hakkında Bilgiler

Rahim kadınların en hassas organlarından biridir. Üreme organı olan rahim, kadın organlarının en güçlüsüdür. Armut sekline de benzeyen rahim, normal dışı bir esnekliğe sahiptir. Rahimin esnek olması doğası gereğidir. Esnekliğini yitirmiş olan rahimlerde ağrı ve sancılı durumlar olması kaçınılmazdır. Rahim sorunları için rahim filmi çekilmektedir.

Rahim duvarı oldukça kalındır. Bu kalınlığı sebebi ile bebeği dış etkenlere karşı koruma görevi üstlenmiş durumdadır. Rahim 7.5 cm boyunda ve genişlik olarak da 5 cm dir. Rahimin kas gücü çok fazla güçlü olmasının yanı sıra tek başına canlı üretebilen tek organ özelliğine sahip olma durumu da söz konusudur. 

Rahim Filmi Nedir? 

Rahim bölgesi için tercih edilen rahim filmi kadınların rahim bölgesinin ultrason ile filminin çekilmesidir. HSG olarak da adlandırılan rahim filminin kısaltılmış halidir. Amaç rahim boşluğunu görmektir. Rahimde oluşan rahatsızlıklar sebebi ile bu filme gerek duyulmaktadır. Kadınların üreme organı olan rahim kısırlık sebebi ile ya da rahimde oluşan yapışkanlık sebebi ile hsg çekilmektedir. Rahimde oluşabilecek polip, miyop ve kalıtsal hastalıklardan dolayı da hsg çekilmektedir. 

Rahim Filmi Nasıl Yapılır? 

 Rahim filmi çekiminden önce uzman doktorunuz size yapmanız gerekenlerin bilgisini verecektir. Regl döneminden 3 ya da 4 gün içinde film çekilmesi gerekir. Çünkü bu dönemde rahim dokusu incedir ve gebe kalma durumu söz konusu değildir.

 

Bebeğe de zarar vermemek adına hsg filmi çekimi yapılmasına uygundur. Rahimin içine tüpler vasıtası ile sıvı enjekte edilir ve filmler çekilir. Bu sırada yerleştirilen tüm cihazlar geri alınır. Bu işlem ortalama olarak 15 dk kadar sürmektedir. Hafif kanamalar olabilir fakat bu durum rutin hayatınıza etki etmektedir. 

Rahim Filmi Kimlere Uygulanır? 

Kişilerin rahim filmi uzman doktorunuz tarafından uygulanmaktadır.  Bu uygulama rahim ile alakalı sorunları olan kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Rahim de kısırlık sorunu yaşayan bayanlar, kanser, tümör, düşük yapmış bayanlar, rahimde daralma ya da genişleme sorunları yaşayan tüm bayanlara uygulanmaktadır. Yan etkisi olmayan bir uygulamadır. Röntgen odasında kadın doğum uzmanı ile radyoloji teknisyenleri ile işlem yapılmaktadır. Ağrı hissi çok fazla olmamaktadır. 

HSG Filmi Avantajları Nedir? 

Rahatsızlıklar da hsg filmi ile erken teşhisler yapılmaktadır. Hamile kalamayan bayanlar için en iyi tedavi yöntemlerinden birisidir. Tıkalı olan damar yolları açılarak hamile kalma şansı yükseltilmiş olmaktadır. İşlem süresi çok kısa sürmektedir. Ağrı hissi kişiye göre değişmekle birlikte az acı hissi verir. Adet düzensizlikleri dengelenebilmektedir 

HSG Filmi Neden İstenir? 

Kişilerin, HSG filmi çekimine doktor tarafından karar verilmektedir. Hastanın anlattığı hastalık belirtilerine göre doktor talep ederek film çekimi isteyebilir. 

Ultrason Nedir ve Neden Çekilir? 

Ultrason cihazı gebelikte en çok kullanılan uygulamalardandır. Ultrason cihazı yüksek frekans dalgalarının yayılması ile oluşur. Herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir. Rahim, yumurtalık, böbrek ve karaciğer gibi pek çok organda kullanılmaktadır. Vücut içerisinde gözle görülemeyen sorunların teşhisi için kullanılmaktadır. 

Ultrason Kullanım Alanları Nerelerdir? 

Ultrason bedende gözle görülemeyen yerlerde ki kas ve yumuşak dokuların filmini çekmektedir. Gebelikte, enfeksiyon hastalıklarında ve kas hastalıkları gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Ultrason kullanım alanları kişiye göre değişiklikler arz edebilir. Uzman doktorunuzun yönlendirmesi ile hangi organda, ne zaman, nasıl çekim yapılacağına karar verilecektir. Aynı zaman da detaylı ultrason fiyatları içinde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ultrason Fiyatları 

Öncelikle detaylı ultrason fiyatları için araştırma yapılması gerekir. Hastane, kullanılan cihaz ve hastalığınızın ne olduğu gibi durumlar fiyat bilgisini etkilemektedir. Detaylı ultrason fiyatları için uzmanınızla görüşmelisiniz. Ultrason cihazının son derece zararsız olması sebebi ile de tercih sebebi olmaktadır.