Riskli Yapı Tespiti Raporunun Çıkma Süresi  

TAKİP ET

Riskli yapılar için mülk sahiplerinin talebi doğrultusunda alanında uzman yapı denetim şirketi tarafından samsundepremtesti adresinden riskli yapı tespiti yapan uzman yapı mühendisleri ile gerekli olan analizler yapılmaktadır.

Riskli yapılar için mülk sahiplerinin talebi doğrultusunda alanında uzman yapı denetim şirketi tarafından samsundepremtesti adresinden riskli yapı tespiti yapan uzman yapı mühendisleri ile gerekli olan analizler yapılmaktadır. Bu testler sonucunda tespit raporu hazırlanıp müdürlüğe iletilmektedir. Müdürlük tarafından raporda eksiklik olması durumunda eksikliklerin giderilmesi için kuruma geri iade edilir.

Bu eksiklikler giderildikten sonra riskli görülen yapılar müdürlük tarafından en az on iş günü içerisinde tapu küstüğünde bulunan beyanlar hanesine işlenmesi için tapu müdürlüklerine gönderilmektedir.  Daha sonrasında tapu müdürlüğünde bu işleme alındıktan sonra tebligat kanunu göre hak sahiplenen iletilir. Hak sahipleri bu tebligatı aldıktan sonra en az 15 süre içinde itiraz hakları bulunmaktadır.  

Riskli Yapı Tespiti Raporu Kesinleştikten Sonra Yapılan Uygulamalar Nelerdir?  

Riskli yapı tespiti raporu kesinleştikten sonra mülk sahiplerine idari kurumlar tarafından yıkım için 60 gün müddet tanınmaktadır. Bu süre zamanında mülk sahipleri yapının güçlendirilmesi  istedikleri takdirde mülk sahiplerinden 60 gün süreyi aşmadan zaman diliminde güçlendirme ruhsatı almaları gerekmektedir.  

Güçlendirme ruhsatı aldıktan sonra tapuda riskli yapı işleminin kaldırılması için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu işlemleri gerçekleştirilmez ise mülk sahiplerinin binayı 60 gün geçmeden yıkım işlemini yapması gerekir aksi takdirde idari birimler tarafından yıkım işlemi yapılmaktadır. Riskli yapı tespiti için Samsun Deprem Testi adresinden gerekli olan bilgilerin almak mümkündür.  

Siteden hizmet almaya karar vermeniz durumunda site çalışanları sizi konu hakkında en iyi şekilde bilgilendirecektir. Hizmet çalışanlarının hepsi işinde uzman olan kişilerdir. Yönetmeliğe uygun olacak şekilde büyük bir titizlikle işlemler gerçekleştirilir. Siteden risk yapı tespiti alındıktan sonra başka bir rapora ihtiyaç duymazsınız. Çünkü işlemler her duruma uygun olarak ve büyük bir özen ile hazırlanır. Sizde güvenilir ve kaliteli bir hizmet almak isterseniz siteye https://samsundepremtesti.com/riskli-yapi-tespiti/  başvurada bulunabilirsiniz.