Saç Ekimi Nedir? Saç Yapısı Çeşitleri Nelerdir?

TAKİP ET

Saç Ekimi Nedir? Saç Yapısı Çeşitleri Nelerdir? Çeşitli nedenlerle saç dökülmesi problemi yaşayan hastaların başvurduğu bir yöntemidir ve saç köklerinin cerrahi müdahaleyle saç derisine ekilmesidir. Saç ekimi, dökülme probleminde doğal ve kalıcı bir çözümdür.

Saç Ekimi Nedir? Saç Yapısı Çeşitleri Nelerdir?

Çeşitli nedenlerle saç dökülmesi problemi yaşayan hastaların başvurduğu bir yöntemidir ve saç köklerinin cerrahi müdahaleyle saç derisine ekilmesidir. Saç ekimi, dökülme probleminde doğal ve kalıcı bir çözümdür.

Kafada yağ içinde gömülü olarak bulunan ve saç üreten saç dipleridir. Köklerin yer aldığı kısma ise greft denir ve içerisinde 3 ila 4 saç kökü barındırmaktadır. Ekim sırasında kullanılan greft miktarı, işlem süreci vb. durumlar saç ekimi belirlenirken dikkat edilir.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Her saç kökü 3 tabaka halinde bulunur. Medulla isimli iç tabaka, kalın kılların iç kısmında bulunur. Orta tabaka yani korteks, saç telinin rengi ve sertliğini belirler. Kutikul ise dış tabakadır ve korteksi korur. Saçın yapısı ise üç çeşittir, bunlar vellus, terminal, ara kıllardır.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç dökülmesi yaşayan, sağlık durumu iyi, saçında kök nakledilecek kadar boşluğu bulunan kişilere yapılabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekiminde birçok farklı yöntem tercih edilir. Bunlardan biri FUE denilen tekniktir ve saç kökleri alana tek tek ekilir. FUT tekniğiyse sık tercih edilmez çünkü uzun bir iyileşme süreci vardır. DHI direkt saç ekim işlemi anlamına gelir.  Manuel Punch ekimi ise FUE tekniğinin bir alt dalıdır ve saç kökleri punch ismi verilen aletle toplanır. Robotik saç ekimi, son zamanlarda sıkça kullanılan yöntemidir. Hiberparik ekim yönteminde oksijen kullanılır ve oksijen hızlı iyileşmeye yardımcı olur.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

 Ekimin yapılacağı bölge planlanır ve çizilir. Lokal anestezi bölgeye uygulanır, saç kökleri toplanır. Kökler önceden açılan kanallara incelikle ekilir. 6-8 saatin sonunda işlem tamamlanır.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç dökülme tedavileri sonuç vermiyorsa, çok geniş bir bölgede ihtiyaç varsa dökülme daha geç evrelerdeyse saç ekimi uygulanabilir. Ayrıca saçlar tekrar çıktıkça tekrar dökülme yaşanmaz.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Tavsiye edilen özel bir ay bulunmaz ancak bazı aylar saç dökülmelerinde artma yaşanabilir. Bu süreç gözlemlenerek saç ekimi için uygun bir mevsim veya ay seçilmelidir.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Uygulanacak bu işlem için yaş sınırı yoktur. Eğer bir çocuk hasta işleme ihtiyaç duyarsa ona bile uygulanabilir. Herhangi bir sağlık problemi bulunmayan tüm yaşlarda ekim yapılabilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

2- 3 seans arasında gerçekleştirilir. Seanslar 3-5 saat sürmektedir. Ama bu durum kişiden kişiye göre değişebilir.

Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç ekimi işleminin ardından saçların belirgin hale gelmesi için dört ay kadar bir sürede beklenmelidir. Saç kökleri sekizinci ay itibariyle belirginleşir. 12 – 18 ayda sonuç alınır.

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Operasyondan öncesinde saç derisine krem vb. ürünler uygulanmamalı, operasyona öncesinde sprey gibi sertleştirici ürünlerden uzak durulmalı, saç derisi nakle uygun hale getirilmelidir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

İşlemin ardından 2 gün duştan, bölgeye doğrudan basınçtan uzak durulmalı, doktorun önerdiği şampuan ılık suyla kullanılmalıdır.

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları, ekimin yapıldığı alana, kullanılan saç kökü, gidilen hastaneye ve seans sayısına göre değişmektedir yani hastadan hastaya ekimin fiyatı değişiklik gösterir.

Ekim işlemi hakkında doğru ve tam bilgi almak için ekimin yaptırılacağı hastane ve uzmanla hem süreç hem saç ekimi fiyatları hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirilmelidir.

https://www.nimclinic.com/tr/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.