Saç Ekimi Ve Detayları.

TAKİP ET

Saç Ekimi Ve Detayları. Saç ekimi  genç veya yaşlı bir çok insanın kullandığı saçsız bölgeye saç kökleri aktarılarak yapılan ve ciddi şekilde güzel sonuçlar alınan bir operasyon.

Saç Ekimi Ve Detayları.

Saç ekimi  genç veya yaşlı bir çok insanın kullandığı saçsız bölgeye saç kökleri aktarılarak yapılan ve ciddi şekilde güzel sonuçlar alınan bir operasyon.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi az veya çok kalıtsal veya bir hastalıktan kaynaklı olmak üzere bir şekilde kellik sorunu çeken kişilerin ensede bulunan saç köklerinin alınarak kel olan bölgeye ekilmesi işlemidir.

Saç Kökü Nedir?

Saç kökü kafa tasımızda çevresi saç hücreleriyle çevrili saçın dip kısmına denir. Yağ tabakasının altındadır.

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

Saçın yapısı keratinler ve proteinden oluşur. Saç kalın ve ince telli olmak üzere 2 gruba ayrılır. Yapı olarak böyledir birde yağlı, kuru ve karma saçlar vardır.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saçında kelleşme bulunan ve bu durumdan rahatsız olan herkese saç ekimi yapılabilir. Bu konuda herhangi bir kısıtlama yoktur. Çocuklara dahi bu cerrahi işlem yapılabilir.

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

Saç ekiminde yeni dönemde bir çok yöntem çıksa da bilinen ve en çok tercih edilen 2 yöntem şunlardır. .İlk olarak  FUE, FUE yönteminde iz kalmaz cerrahi bir yöntem değildir. Diğer yöntem ise FUT tipi saç ekimidir. Bu yöntemde ise iz kalır ve cerrahi bir işlem gerçekleşir.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi  için ilk olarak enseden köklerin alınacağı yer ve köklerin nakledileceği yer çizilir. Ardından kişiye anestezi uygulanır. Bu ağrısız ve daha rahat bir işlem için gereklidir. Ardından enseden alınan kökler yeni yerlerine aktarılır.

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

Saç ekimi  saçını kaybetmiş ve doğal saç kazanmak isteyen kişiler için bir nimet niteliğindedir. Günümüzdeki saç ekim fiyatları baz alınırsa eğer bu fiyatlara böyle doğal saç kazanmak biraz imkansızdır. Saç ekimi hiç saç olmayan yerlerde dahi saç çıkmasına olanak sağladığı için çok tercih edilen ve avantajlı bir işlemdir.

Hangi Aylar Saç Ekimi İçin Uygundur?

Saç ekimi yaptıracak kişinin herhangi bir ay beklemesine gerek yoktur 12 ayın hepsinde de saç ekimi yapılmaktadır. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra her an yapılabilir saç ekimi.

Saç Ekimi İçin Yaş Sınırı Nedir?

Saç ekimi yaptıracak kişi için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Kişi istediği ve gerekli görüldüğü taktirde her yaşta saç ekimi yaptırabilir.

Saç Ekimi Ne Kadar Sürer?

Saç ekimi yaptıran kişi 15 20 gün içerisinde toparlamış olacaktır. Ameliyat kısmı 3 5 saat süren saç ekim işlemi ilk 15 günü atlattıktan sonra kişiye zararı olmayan bir işlemdir. Cerrahi işlemim kişinin ektirmek istediği kök sayısına göre de süresi değişebilmektedir.

Saç Ekimi Sonucu Ne Zaman Görülür?

Saç ekiminin sonuçlarını almak için bir müddet beklemeniz gerekmektedir. Gözle görülür saç 4 ayda belirginleşmeye başlar. 8. Ayda iyice belirginleşen saçlar 12. Aya gelindiğinde doğal güzel saçlara yerini bırakır.

Saç Ekimi Öncesi Nasıl Bir Cilt Bakımı Yapılması Gerekir?

Saç ekimi öncesinde saç tıraş edilebilir. Bu tıraş haricinde özel bir bakım a gerek yoktur. Kişi yediğine içtiğine biraz dikkat etmelidir ve ağır ilaç kullanıyorsa bunu doktoruna bildirmelidir.

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

 Saç ekiminden sonra ilk kez saçınızı yıkadığınızda kaynar su kullanmamalısınız.  Ilık bir suyla gayet yavaş ve yumuşak hareketlerle saçınızı yıkamalısınız.

Saç Ekimi fiyatları?

Saç ekimi fiyatları esasında kavuşacağınız güzel ve doğal saçları göz önünde bulunduracak olursak çok ta pahalı olmayan bir işlemdir. Yaptırdığınız yere göre değişmekle beraber saç ekim fiyatları 25. 000 TL ila 45.000 TL arasında değişmektedir.

https://worldofthehair.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.