Sağlıklı bir yaz tatili için öneriler

TAKİP ET

 

 

Yaz ayları, tüm yılın yorgunluğunu ve stresini atmak, tatilde sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilmek için yılın en güzel zamanlarıdır. Bu zamanları keyifli ve eğlenceli hale getirecek tatil planları yaparken, sosyallikten de ödün vermeden sağlığınızı koruyabilmeniz mümkündür.

 

İşte keyifli olduğu kadar sağlıklı bir yaz tatili için önerilerimiz;

 

Egzersiz Yapın: Sağlıklı bir yaşam için tatilde de egzersiz yapmayı ihmal etmemek önemlidir. Yüzebiliyorsanız gün içerisinde yüzmeye ağırlık verebilir veya açık hava yürüyüşleri, plaj gibi egzersizleri deneyebilirsiniz.

 

Bol su tüketmeye özen gösterin: Sıcak havanın etkisiyle daha fazla terleyip daha çok sıvı kaybederiz. Dolayısıyla da vücudumuzun su ihtiyacı artar.  Bu nedenle yaz aylarında su tüketimini artırmaya önem vermek gerekir.

 

Güneşe çıkacağınız saatlere dikkat edin: Kemik sağlığı ve bağışıklığın kuvvetlenmesinde büyük rol oynayan D vitaminin en büyük kaynağı güneştir. Ancak bu faydalarının yanında güneş ışınlarının bir takım zararları da bulunmaktadır. Bu nedenle 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmamaya dikkat etmek önemlidir. Ayrıca güneşe çıkmadan en az 20 dk önce güneş kremi sürmeyi de unutmamak gerekmektedir.

 

Bunlarla beraber her mevsim vücudun ihtiyaç duyduğu ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan vitaminler ile yaz aylarında da vücudu desteklemek sağlıklı bir yaz tatili geçirmek için oldukça önemlidir.

 

Vitamin takviyeleri ve NaturalNest Suntab vitamin takviyesi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.