Tüp Mide Ameliyatı Uygulaması

TAKİP ET

Tüp Mide Ameliyatı Uygulaması Tüp mide ameliyatı, obezite sorunu yaşayan kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle birlikte kalıcı olarak yağların atılması mümkündür. Ayrıca bu işlem sonunda vücut formu düzeltilir. Obezite cerrahisi gelişerek farklı kişilere uygun tedavi yöntemleri geliştirmiştir. Bundan dolayı ihtiyaca yönelik kullanım gerekir.

Tüp Mide Ameliyatı Uygulaması

Tüp mide ameliyatı, obezite sorunu yaşayan kişilerin başvurduğu bir yöntemdir. Bu yöntemle birlikte kalıcı olarak yağların atılması mümkündür. Ayrıca bu işlem sonunda vücut formu düzeltilir. Obezite cerrahisi gelişerek farklı kişilere uygun tedavi yöntemleri geliştirmiştir. Bundan dolayı ihtiyaca yönelik kullanım gerekir. 

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp mide ameliyatı, genellikle morbet obezite ile mücadele eden kişilerin başvurmuş olduğu bir yöntemdir. Bununla birlikte kalori alımının azaltılması mümkündür. Genellikle mide küçültme ameliyatı olarak bilinen bu ameliyatlar, gıda alımını azaltır. 

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Midenin küçültülebilmesi için yapılan ameliyat özellikle morbed obezite mücadele eden kişilere yapılan işlemdir. Bu işlem özellikle 18-65 yaş arasındaki kişilere uygulanır. Ayrıca beden kitle indeksinin 35 ve üzeri olması gerekir. Aynı zamanda metabolizma bozukluğu olan kişilerde de bu ameliyat yapılır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık yapılan mide küçültme ameliyatı tüp mide ameliyatıdır. Bu ameliyat, kilo alımını önleyerek kısa vadede kilo vermeye yardımcı olur. 

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Yaklaşık olarak 65 yaşına kadar uygulanabilen bir ameliyattır. Bu yaştan sonra riskler oluşması nedeniyle tehlikelidir. 

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatından sonra düzenli bir beslenme sürecinin başlatılması gerekir. Bu ameliyattan sonra eğer kilo verilmesi isteniyor ise beslenme düzeninde değişiklikler yapmak gerekir. Ayrıca bir diyetisyen eşliğinde diyet listesine göre beslenmek önemlidir. 

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obezite cerrahisi ile kilo vermenin belirli yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında:

Mide balonu uygulaması,

Gastrik by pass,

Robotik cerrahi seçenekleri vardır. 

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı sonrasında belli başlı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Bu anlamda kilo alımının engellenebilmesi için hekim kontrolü olması büyük önem taşır. Obezite cerrahisi tarafından uygulanan tüp mide ameliyatı sonrasında psikolojinin de sağlam hale getirilmesi gerekir. 

Obezite cerrahisi ameliyatı nasıl etkili oluyor?

Obezite cerrahisinin etkili olabilmesi için yöntemin kişilere uygun olması gerekir. Bu anlamda uygulanan yöntemle birlikte kişilerin dikkat etmesi de önemlidir. Bu ameliyatlarda midenin kalori alımı çeşitli şekilde engellenerek kilo verme sağlanmaktadır. 

Obezite cerrahisi sonrası ne kadar sürede, ne kadar kilo verilir?

Obezite cerrahisinin sonrasında en az 5-6 aylık bir süre hızlı kilo verilse de daha sonrasında kilo verme yavaşlar. Bunun olabilmesi için beslenme düzeninin de düzeltilmesi gerekir. 

Obezite cerrahisi sonrası ne zaman işe dönmek mümkün?

Obezite ameliyatı olduktan sonra belirli bir süre dinlenmek gerekir. Bu süreç yaklaşık olarak 15 gündür. 

Mide Balonu Nedir?

Mide balonu, obezitenin giderilmesine destek olur. Bu uygulama ile birlikte kilo verilmesi sağlanmış olur. Ayrıca ameliyat olarak kabul edilmeyen bu yöntem genellikle hafif kilolu hastalarda tercih edilmektedir. 

Kaç Tip Mide Balonu Vardır?

4 çeşit mide balonu vardır. Bunlar:

Sıvılı,

Havalı,

Ayarlanabilir hacimli,

Kendiliğinden erime özelliği bulunan balonlar mevcuttur. 

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonu uygulamasında genel anestezi uygulaması vardır. Endoskopi tekniği ile mideye girilerek balon yerleştirilir. Çok kısa sürede yatış gerekmeden işlem yapılmaktadır. 

Mide Balonu Nasıl Etki Eder?

Bu yöntemle birlikte midede şişen balon zamanla daha az kalori alımını sağlar. Böylelikle kilo vermek kolaylaşır.

Mide Balonu ile Ne Kadar Kilo Verilir?

Mide balonu ile kilo vermek oldukça kolaydır. Bu yöntem ile yaklaşık olarak 20-25 civarında kilo vermek mümkündür. Yardımcı yöntemler arasında yer alan mide balonu oldukça etkili bir yöntemdir.