Uzman Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

TAKİP ET

Hayat inişli ve çıkışlı bir yoldur. Hayatta yaptığımız hatalardan ders çıkarabilmek ise yapılabilecek en erdemli davranıştır. Zaman zaman iş yerinde iş arkadaşlarımızla veya evimizde ailemizle tartışabiliyoruz.

Hayat inişli ve çıkışlı bir yoldur. Hayatta yaptığımız hatalardan ders çıkarabilmek ise yapılabilecek en erdemli davranıştır. Zaman zaman iş yerinde iş arkadaşlarımızla veya evimizde ailemizle tartışabiliyoruz. Bu tartışmalara en çok iletişim problemleri neden olabiliyor. Karşımızdakini anlamak ve kendimizi doğru bir şekilde ifade edebilmemiz gerekiyor. Yine yaşam boyunca karşılaştığımız tüm zorluklar bizleri daha güçlü kılıyor ve tecrübe kazanmamızı sağlıyor. Yaşadığımız zorlukların ise tek başına üstesinden gelebilmek ne yazık ki çoğu durumda mümkün olamıyor. Örneğin depresyon, OKB, panik atak, travmalar sonucunda meydana gelen ruhsal rahatsızlıkta profesyonel hizmet veren uzman psikologlara başvurmamız gerekiyor. Örneğin Kayseri Psikolog denilince akla ilk gelen isim Defnar Psikolojiyi bu anlamda tercih edebilirsiniz. Peki bir psikoloğa gitmeden önce hangi kriterleri değerlendirmeliyiz?

Tecrübe ve Eğitimin Önemi: Uzman psikologlar birçok zorlu eğitim aşamasından geçerek sertifika almaya hak kazanırlar. Psikolojiyi yorumlayabilmek için yalnızca eğitim almak ise yeterli değildir. Gerekli hasta sayısına ulaşmadan tecrübeli bir psikolog olunmaz. Her bir hastalık ve kişi ise ayrı değerlendirilmelidir.

İşini Severek Yapıyor Mu: Bir işi severek yapıyor olmak o alanda o kuruluşu tercih edebileceğimiz anlamını taşır. Çünkü işini severek yapan bir kişi aynı zamanda işini hakkıyla yapabilmek için çaba sarf eder. Yine insanların sorunlarına çare olabilmek için onların dilinden konuşabilmek gerekir.

Samimi Sohbet Ortamı: Kendimizi güvenli hissettiğimiz kişilerin yanında dertlerimizden bahsederiz. Eğer ki sizi dört kulakla dinleyen bir psikologla karşı karşıya değilseniz doğru adreste olmayabilirsiniz. Sorunların ortak bir şekilde çözüme kavuşabileceği ortam daima samimi olmalıdır.

Psikolojik Rahatsızlıkların Nedenleri Nelerdir?

Çoğumuz kendimizi bazen büyük bir yük altındaymış gibi hissettiğimiz olmuştur. Yaşantımız içerisinde meydana gelen sorunlar boyumuzu bazen aşabilir. Bu durumlarda ise depresyon gibi hastalıklarla karşılaşabiliriz. Gelinen noktada yapılan bilimsel çalışmalar bizlere depresyonun genetik veya çevresel faktörler nedeniyle olabileceğini gösteriyor. Yine iş ortamında yapabileceğinizden fazla görevleri üstlenmeniz, aile ortamında yaşanılan tartışmalar, sağlık veya ekonomik anlamda yaşadığımız sıkıntılar da depresyona neden olabiliyor. Çoğu psikolojik rahatsızlıkların ardında yatan neden ise yalnızlık ve çaresizlik hissiyatı olduğu gözlemlenebiliyor.

Psikolojik Hastalıklara Karşı Nasıl Çözüm Üretmeliyiz?

İnsan sosyal bir varlıktır ve hata yapabilmeye müsaittir. Hayatta yaptığımız hatalardan ders çıkarabilmeli ve bu şekilde yolumuza devam etmeliyiz. Psikolojik rahatsızlıklarda ise tek başımıza yetersiz kalabiliriz. Bu nedenle uzman psikologlara ihtiyaç duyarız. Tabi ki kişi kendisinin doktorudur sözünü de yabana atmamak gerekiyor. Hayatta farklı aktivitelerde bulunarak, sosyal çevreye karışarak, bir hobi edinerek faydalı şeylere vakit harcayabilir ve bu şekilde zamanın bile nasıl geçtiğini anlamayız. Örneğin farklı bir hobi edinmek ve kendisini kişisel olarak geliştirmek depresyon gibi hastalıklara iyi gelebilir. Fakat bu rahatsızlıklarda Psikolog Kayseri denilince akla gelen ilk isim Defnar Psikoloji Kliniğine başvurmak ve uzman psikologlardan yardım almak atılması gereken ilk adımdır.