Yunanistan'da düşen yangın söndürme uçağındaki 2 pilot öldü

TAKİP ET

Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki Orman Yangınında 2 Pilotun Hayatını Kaybetmesi

Eğriboz Adası'ndaki orman yangınına müdahale sırasında düşen yangın söndürme uçağındaki 2 pilotun hayatını kaybettiği Yunanistan Savunma Bakanlığı tarafından doğrulandı. Hayatını kaybeden pilotlar, 34 yaşındaki Christos Moulas ve 27 yaşındaki Pericles Stefanidis olarak açıklandı. Yaşanan bu üzücü olay üzerine Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'nde ölen pilotlar için 3 günlük yas ilan edildi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden pilotların ailelerine baş sağlığı diledi. Olayın ardından ulusal yas ilan edilerek, ülke genelinde büyük bir üzüntü yaşandı.

Bu acı olay, orman yangınlarının söndürülmesi için büyük risk altında çalışan kahraman pilotların fedakarlığını bir kez daha göstermiştir. Yangın söndürme ekiplerinin ve pilotların güvenliği için daha da önlem alınması, teknolojik ve eğitimsel iyileştirmelerin yapılması büyük önem taşımaktadır. Yunanistan halkı, bu zorlu süreçte hayatını kaybeden pilotların ailesine ve sevdiklerine sabır ve başsağlığı diliyor.

 

Yunanistan'ın Eğriboz Adası'nda bir yangın söndürme uçağının düştüğü ve iki pilotun akıbeti bilinmediği bildirildi.
Yunanistan'daki orman yangılarıyla mücadele devam ederken, Eğriboz Adası'nda bir yangın söndürme uçağı, 15.00 sıralarında Platanisto köyü yakınlarında düştü. Uçakta bulunan Yunanistan Hava Kuvvetlerine ait iki pilotun akıbeti henüz bilinmezken, pilotların hayatını kaybetmiş olabileceği ifade ediliyor.
Öte yandan yayınlanan görüntülerde, Eğriboz Adası'ndaki yangınları söndürmeye çalışan uçağın ise düşmeden önce manevra yaparak yavaşlamaya çalıştığı ancak uçağın kanadının engele takılarak alev aldığı görülüyor.