67 Yaşındaki Yozgatlı Gurbetçi, Hurda Malzemelerle Tasarladığı Kamyonetiyle Göz Kamaştırıyor

TAKİP ET

Yurt dışında 40 yıl boyunca inşaat sektöründe çalıştıktan sonra 9 yıl önce memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine dönen 67 yaşındaki Adem Polat, hayal gücü ve becerisiyle dikkat çekici bir başarıya imza attı.

Yurt dışında 40 yıl boyunca inşaat sektöründe çalıştıktan sonra 9 yıl önce memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine dönen 67 yaşındaki Adem Polat, hayal gücü ve becerisiyle dikkat çekici bir başarıya imza attı. Yukarı Sarıkaya Köyü'nde kendi oluşturduğu atölyesinde metal ve ahşap malzemeleri bir araya getirerek günlük hayatta kullanılabilecek ev ve bahçe ürünleri tasarlamaya başlayan Polat, sonunda büyük bir adım atmaya karar verdi.

Hurda malzemelerin geri dönüşümüne yönelik düşüncelerle yola çıkan Polat, topladığı atık malzemelerle kamyonet yapmaya koyuldu. Trafikten men edilmiş bir aracın şasesi ve motorunu kullanarak atölyesinde çalışmalarını sürdüren gurbetçi, el emeği ve göz nuruyla bir yılın sonunda tasarladığı kamyonete "Şahmeran" adını verdi. 50 bin lira maliyetle ortaya çıkan bu muhteşem araç, saatte 110 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Bağ, bahçe ve tarla işlerinde kullanmak üzere tasarlanan "Şahmeran" adlı kamyonet, köyde büyük bir ilgi odağı haline geldi. Vatandaşlar, Polat'ın yaratıcılığını ve emeğini hayranlıkla karşılıyor. Polat, "Şahmeran"ı daha da geliştirebilecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, eğer imkanlar verilirse bu tür projelere devam etmek istediğini ifade etti.

Hayal gücü ve çabasıyla çevresindekilerin takdirini kazanan Adem Polat, el arabalarından oyuncak evlere kadar metal ve ahşap işlerinde de başarılı çalışmalara imza atıyor. Şimdilik trafik izni olmadığı için kamyonetini sadece köyde kullanabilen Polat, tamamladığı "Şahmeran"ı yakın bir zamanda diğer vatandaşların da kullanımına açmayı planlıyor. Görüntüsü ve performansıyla hayranlık uyandıran kamyoneti görenler arasında, düğünlerde gelin arabası olarak kullanmak isteyenlerin dahi olduğunu dile getirdi.