Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan ve pek çok sektöre yönelik hibe desteği, vergi muafiyeti gibi avantajlar sağlayan IPARD III Hibe Programı'nın tüm detayları Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla anlatıldı.
81 ilin tümünde uygulanarak 785 milyon Euro'luk hibe sağlanacak olan IPARD III Hibe Programı'nın anlatıldığı toplantıya GTO üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, kalkınmanın bütüncül bir kavram olduğunu ve endüstriyel üretimin tek başına kalkınmanın aktörü olamayacağını belirterek, "Tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretimin bütüncül bir şekilde ele alınması gerekiyor. Tarım ve hayvancılığın da sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için modern tarım tekniklerine geçiş ve verimlilik artırıcı önlemlerin alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Kırsal kalkınma, sadece tarımsal üretimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda kırsal bölgelerde yaşayan halkın yaşam standartlarını yükseltir ve ekonomik çeşitliliği destekler. Bu nedenle kırsal kalkınma, bölgesel ve ulusal kalkınma açısından büyük bir öneme sahiptir. IPARD III programı da işte tam bu noktada devreye giriyor" dedi.
IPARD III Programı'nın kırsal kalkınma için sunduğu finansal desteklerle, sadece tarımın modernleşmesine ve verimliliğin artmasına değil, aynı zamanda kırsal kesimdeki yaşam kalitesinin iyileştirilmesine de büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Yıldırım, bu hibe programının kırsal kalkınmayı tarım, hayvancılık, kırsal turizm, zanaatkârlık, yenilenebilir enerji gibi çok yönlü ele aldığını söyledi.
"25 bini aşkın proje desteklendi"
TKDK Bölge Koordinatörü Harun Reşit Genç ise IPARD programlarıyla 25 bini aşkın projenin desteklendiğini söyleyerek, "IPARD programları kapsamında bugüne kadar 25 bini aşkın proje desteklenmiş ve toplam yatırım tutarı yaklaşık 100 milyar Türk Lirası olan bu yatırımlara 46 Milyar Türk Lirası hibe ödemesi gerçekleştirilmiştir. 102 bin civarında istihdam oluşturan yatırımlarımız tüm vergilerden muaftır, bu da ayrıca önemli ilave bir destek olarak değerlendirilmektedir. IPARD Programı kapsamında tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, turizm, imalat ve enerji sektörlerini de içeren 16 farklı alanda yatırımlara yüzde 40 - yüzde 70 arasında hibe imkânı sunduk. 2024-2030 yıllarını kapsayacak şekilde 81 İlimizin tümünde uygulanacak olan IPARD III programı ile 785 Milyon Avro tutarında hibenin faydalanıcılarımıza ulaştırılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
IPARD III Hibe Programı kapsamında 3 temel alanda yatırımcılara önemli destekler verileceğini belirten TKDK Bölge Koordinatörü Genç, "Kurumumuz tarafından, hayvancılık yatırımları, tarım ve gıdaya dayalı işleme sektörü ve kırsal alanlarda gerçekleştirilmek suretiyle arıcılık, bitkisel üretim, zanaatkârlık ve el sanatları, kırsal turizm, balıkçılık, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarını kapsayan çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi olmak üzere 3 temel alanda yatırımcılarımıza önemli destekler sağlıyoruz. Bu destekler ve IPARD III'le ilgilenen bütün GTI üyelerini Gaziantep Ticaret Borsası'nın yeni idari hizmet binasında bulunan TKDK Gaziantep İrtibat Ofisine davet ediyoruz" diye konuştu.
Programın devamında TKDK Gaziantep İrtibat Ofisi Sorumlusu Dr. Fırat Karaköy, IPARD III Hibe Programı hakkında bir sunum gerçekleştirerek GTO üyelerini bilgilendirdi.
Ekonomi
Yayınlanma: 04 Eylül 2024 - 17:11
Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 19:10
IPARD Hibe Programı GTO'da anlatıldı
Ekonomi
04 Eylül 2024 - 17:11
Güncelleme: 04 Eylül 2024 - 19:10
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan ve pek çok sektöre yönelik hibe desteği, vergi muafiyeti gibi avantajlar sağlayan IPARD III Hibe Programı'nın tüm detayları Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısıyla anlatıldı.
EDİTÖR
Haberler İHA Haber Ajansı tarafından sağlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir